Ersättning för försenat/inställt flyg med Thomas Cook Scandinavia | Flightright

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

Thomas Cook Airlines - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

thomas-cook-flyg-försening-annullering
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Om Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines är ett brittiskt flygbolag med sitt huvudsäte i Manchester. Bolaget grundades 2003 och riktar sig framförallt mot charterresenärer. Man har täta samarbeten med researrangörer och i Sverige reser många Ving-resenärer med Thomas Cook Airlines Scandinavia. Likt alla flygbolag i Europa så brottas även Thomas Cook med problem gällande förseningar och inställda flyg. Att drabbas av ett inställt flyg när man ska ut på sin efterlängtade semester är inte någon trevlig upplevelse. Men kom ihåg att du i många fall kan vara berättigad så mycket som €600 per person i ersättning om du blivit drabbad.

Lagen som reglerar ersättningarna stiftades av EU redan 2004, men det har länge varit byråkratiskt och svårt att ansöka om pengarna. Med Flightright blir det ändring på detta. Vi tar oss an ditt ärende och ser till att du får den ersättning du har rätt till. Det enda du behöver göra är att registrera dig på Flightright och fylla i ditt flightnummer i vår kalkylator, sedan ser du hur mycket pengar du kan få efter ditt inställda eller försenade flyg med Thomas Cook Airlines.

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Thomas Cook Airlines?

 • Enligt EU:s lagstiftning har du rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Oavsett vilket pris du betalat för biljetten
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • Om ett flyg varit försenat minst 3 timmar, överbokat eller inställt.

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Thomas Cook Airlines?

 • Ta reda på anledningen till förseningen
 • Samla bevis; så som foton, kvitton över utlägg, etc.
 • Kräv dina grundläggande rättigheter direkt hos flygbolaget
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Aktuella inställda och försenade flyg med Thomas Cook Airlines

Här kan du vilka flyg som just nu är försenade eller inställda. Du kan också fylla i dina uppgifter och ansöka direkt om ersättning.

Sök

Problem med Thomas Cook Airlines: Dina rättigheter i korthet

Gick din Thomas Cook Airlines-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med Thomas Cook Airlines.

När har jag rätt till ersättning vid försenade eller inställda flyg med Thomas Cook Airlines?

Det är många olika faktorer som avgör om du har rätt till ersättning eller inte vid ett inställt eller försenat flyg. Det är denna mängd av faktorer som förmodligen gjort att en så förvånansvärt liten andel av alla drabbade resenärer valt att kräva sin ersättning. 2004 stiftade EU en lag som heter 2004 EU261. Det är den lagen som reglerar passagerares rätt till ersättning. Om man ska försöka förenkla det hela lite, så är det den planerade flygsträckan som ligger till grund för hur stor ersättning man har rätt till. Flygbolagets huvudkontor måste vara beläget inom EU och flygningen måste båda avgå och ankomma flygplatser inom EU. Händer det oförutsedda saker som flygbolaget inte anses kunna rå för, så som strejker eller dåligt väder, så behöver bolaget inte betala ut någon ersättning.

I följande fall har du som resenär rätt till ersättning:

 • Förseningar: Du ankommer 3 timmar eller senare till din slutdestination.
 • Inställda flyg: Du fick inte reda på att ditt flyg var inställt när det var mindre än 14 dagar kvar till avgång.
 • Överbokat flyg: Ditt plan har blivit överbokat och du blir inte erbjuden en plats i klass med den du bokat.
 • Missad anslutning: Du ankommer din destination mer än 3 timmar försenad på grund av en missad anslutning

De ersättningar du kan förvänta dig efter en försening med Thomas Cook Airlines är:

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €250 från Thomas Cook Airlines.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €400 från Thomas Cook Airlines.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €600 från Thomas Cook Airlines.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Så här kräver du din ersättning från Thomas Cook Airlines

Steg nummer ett är att ta reda på om du är berättigad ersättning eller ej. Det här är inte helt enkelt. Som vi beskrev tidigare bör du har bra kunskaper inom juridik och vara van att läsa facklitteratur. Du bör även vara påläst gällande 2004 EU261.

Eller så kan du göra det enkelt för dig och låta oss på Flightright sköta ärendet åt dig. Vi ser till och med ut att du får dina pengar utbetalda. Vår enda avgift är en provision som utgår om du blir berättigad ersättning. Börja med att fylla i ditt flightnummer i vår kalkylator. På bara några minuter får du besked om du har rätt till ersättning för ditt försenade eller inställda flyg. Sedan sköter vi resten. Vi ser till att du får dina pengar. Genom våra 13 år i branschen och över 11 miljoner hjälpta kunder har vi blivit det självklara valet för alla som på ett enkelt sätt vill erhålla den ersättning man har rätt till när man drabbas av inställda och försenade flyg.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Thomas Cook Airlines – Du har rätt till service på flygplatsen

Du har väl inte missat att du även har rätt till en viss nivå av service redan på flygplatsen – utöver ersättningen i pengar? Det är väntetiden som avgör.

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

Vid förseningar på 5 timmar eller mer

När ditt flyg är kraftigt försenat – och då pratar vi om förseningar på 5 timmar eller mer – så har du rätt att avboka din resa helt och hållet och få 100% återbetalning.

När en avgång flyttas fram till nästkommande dag

Flyttas ditt flyg till nästkommande dag så har du alltid rätt till en hotellnatt med transfer fram och tillbaka till flygplatsen, oavsett hur när du själv bor från flygplatsen. Se till att representanter från flygbolaget hjälper dig redan på plats och be om att få en skriftlig bokningsbekräftelse på hotellövernattningen.

Sitter du just nu och väntar på att ditt flyg ska lyfta?

Om du sitter på flygplatsen och ditt flyg är försenat, varför inte knappa dig in på Flightright redan nu och registrera flighten? Vi lägger automatiskt en bevakning på flighten och om den skulle bli berättigad till ersättningsanspråk så kontaktar vi dig så att du kan genomföra ditt ärende. Använd formuläret här nedan:

 • €250 – €600 i ersättning per person, exklusive provision på 20-30%
 • 11.000.000 kunder hjälpta hittills.
 • 99% vunna rättsfall.
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Nyttig information om Thomas Cook Airlines

Thomas Cook Airlines har idag 40 plan och en hel del nya flygplan är beställda. Det går bra för bolaget och genom att nischa sig mot chartersegmentet har man har man hittat en bra position på marknaden.

Brottas med problem med försenade flyg
Precis som så många andra flygbolag så brottas Thomas Cook Airlines med en hel del problem gällande förseningar. Man sticker dock ut när det gäller inställda flyg och var ett av få bolag som 2018 inte hade ett enda inställt flyg. Men tittar man på förseningar så ser det inte lika bra ut. Hela 50% av alla avgångar var försenade 2018.

Bra svar på kompensation
Förutom sin fantastiska punktlighet fortsätter Thomas Cook sin tradition av excellens när det gäller att stödja kompensation i tider när de har gjort fel. De har en bra respons när det gäller att hantera frågor som rör att reglera krav som uppstår vid flygförseningar och inställda flyg.

Svårt för resenärer att få ersättning
Kanske tänker någon att ett försenat charterplan inte är hela världen. Man sätter sig i baren och tar det lugnt. Kanske är det därför bolag som dessa har så ovanligt hög andel försenade flyg. Man vet att resenärerna är mer tålmodiga. Registrera din flight hos oss på Flightright innan du sätter dig i baren. Vi ordnar med resten, så att din semester kan bli lyckad samtidigt som du får din ersättning utbetald.

Har du upplevt flygproblem med Thomas Cook Airlines?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

Rulla till toppen