KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Lufthansa – Förseningar och inställda flyg

Lufthansa är ett av världens största flygbolag med hela 282 flygplan i sin flotta och 215 trafikerade destinationer. Med så många flygplan och så många destinationer så räcker det med att en liten andel av deras flygningar råkar ut för förseningar för att detta ska gå ut över många resenärer. Resenärer som reser med Lufthansa och drabbas av ett inställt flyg eller en försening har rätt till ända upp till €600 per person i ersättning.

Många resenärer som drabbas av förseningar och inställda flyg struntar i att ansöka om sin lagstadgade ersättning. Förmodligen på grund av att det är så pass komplicerat att genomgå processen. Det är här vi på Flightright kommer in i bilden. Vi gör nämligen hela jobbet åt dig. Det enda vi behöver veta är vilken flight du var inbokad på, så ordnar vi med resten. Du kan också använda vår smidiga kalkylator för att se om en flygning med Lufthansa som du varit eller skulle ha varit på är kvalificerade för ersättning.

lufthansa försenat flyg

Vad har jag rätt att kräva vid en försening med Lufthansa?

 • Enligt EU:s lagstiftning har du rätt att kräva mellan €250 och €600 i ersättning
 • Priset eller vem som betalat biljetten spelar ingen roll för ditt anspråk
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • Du har rätt till ersättning när ett flyg varit försenat minst 3 timmar, överbokat eller inställt.

Vad gör jag om mitt flyg med Lufthansa blivit försenat?

 • Informera dig om varför planet är försenat
 • Fota meddelande, kvitton, biljetter, med mera.
 • Registrera din flight på Flightright. Använd vår kalkylator för att se om din resa är aktuell för ersättningsanspråk
 • Se till att du får den service du har rätt till vid föreningar.

Aktuella förseningar och inställda flyg med Lufthansa

Här kan du se alla aktuella flyg med Lufthansa som är försenade eller inställda. Knappa in din flight på Flightright och vi hjälper dig att ansöka och betala ut din ersättning.

Sök

Har jag alltid rätt till ersättning om mitt Lufthansa-flyg blivit försenat?

Nej, det är en rad kriterier som behöver vara uppfyllda för att du ska ha rätt till ersättning. Lagstiftningen är minst sagt komplex. Flygbolagen gömmer sig ofta bakom de komplexa formuleringarna och försöker slingra sig. 2004 EU 261 är lagen som reglerar ersättningarna. Bland annat måste flyget i fråga både avgå och ankomma flygplatser inom EU. Vidare behöver även flygbolagets hemmabas vara inom EU. Viktigt att tänka på är att du alltid har samma rätt till ersättning oavsett om du reser privat eller i tjänsten, samt oavsett vem som betalat för biljetten. Det är den drabbade individen som blir ersatt. Man kan kräva ersättning för inställda och försenade flyg som skett 6 år bakåt i tiden.

I följande fall är du berättigad ersättning:

 • Förseningar: Ditt flyg har kommit fram senare än 3 timmar efter utsatt tid.
 • Inställda flyg: Du måste ha informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avgång.
 • Överbokat flyg: Om flygbolaget överbokar ditt flyg och du inte erbjuds en plats på planet som motsvarar den du bokat
 • Missad anslutning: Om du ankommer din slutdestination med än 3 timmar sent och orsaken är att du missat ett anslutande flyg.

Kompensationen bestäms av den planerade flygningens längd. Ju längre flygresa, desto högre ersättning:

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €250 från Lufthansa.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €400 från Lufthansa.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €600 från Lufthansa.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€400€600€

Så här kräver du din ersättning från Lufthansa

Steg nummer ett är att sätta dig in i lagstiftningen. Du behöver vara påläst för att stå upp mot stora flygbolag som Lufthansa. En fördel är om du har kunskaper inom juridik och är van att tolka komplexa lagtexter.

Eller så tar du den enkla vägen och låter oss sköta hela anspråket åt dig. Med över 8 år i branschen har vi blivit en spelare att räkna med. När vi kontaktar flygbolagen så vet dom att vi kan branschen. Vi kan lagarna och om din flight är aktuell för ersättningsanspråk så ser vi till att du får betalt. Hittills har över 11 miljoner kunder använt våra tjänster och knappat in sin flight i vår kalkylator. Gör det du med och ha pengarna på kontot på nolltid. Vår enda avgift är en provision som vi tar i samband med utbetalningen.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Lufthansa – Service du har rätt till på flygplatsen

Utöver rätten till ersättning från Lufthansa så har du också rätt till service på flygplatsen medan du väntar på ditt flyg. Återigen är det längden på din planerade flygning som avgör:

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
Vid kraftiga förseningar med Lufthansa

Om ditt flyg är kraftigt försenat, vilket innebär att du väntat 5 timmar eller mer, så har du rätt att avbryta hela din resa och kräva full återbetalning.

Om avgången flyttas till kommande dag

I de här fallen ska alltid flygbolaget erbjuda en hotellövernattning och se till att du får transport till och från hotellet. Vi rekommenderar att man ordnar med detta så snart som möjligt redan på flygplatsen tillsammans med flygbolagets personal. Se till att få en bokningsbekräftelse.

Väntar du på ett flyg just nu?

Sitter du och väntar på ett Lufhansa-flyg just nu? Knappa in ditt fligthnummer redan nu i vår kalkylator. Vi bevakar din resa och om den skulle bli aktuell för anspråk så blir du informerad om det. Ha detta som rutin när du är ute och reser!

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER
 • Upp till 600 euro ersättning per person
 • Över 11.000.000 nöjda kunder
 • 99% vunna mål i domstol

Nyttiga tips & råd om Lufthansa


Lufthansa är ett tyskt flygbolag med en 100-årig historia. Bolaget har sin bas i Köln i Tyskland. I koncernen finns en uppsjö mindre flygbolag som är helägda av Lufthansa. Detta gör Lufthansa till en av de riktigt stora spelarna i flygbranschen.

En hel del förseningar och inställda flyg
Med över 200 trafikerade destinationer så blir det svårt för Lufthansa att hålla punktligheten och undvika inställda flyg. 2018 blev 1% av alla avgångar helt inställda. Det placerar dom i mittenskiktet bland sina konkurrenter. Varken bra eller dåligt. Men när det kommer till förseningar så ser det inte lika positivt ut. Mer än vart femte flyg blev försenat 2018.

Motvilliga att betala ut ersättning
Likt alla andra stora flygbolag är Lufthansa inte positiva till att betala ut ersättning och kommer att försöka slingra sig. Använd därför Flightright istället. Vi är en kraft att räkna med och vi ser till att du får den ersättning du har rätt till. Du slipper allt krångel med att ansöka – fyll bara i ditt flightnummer hos oss. Dessutom slipper du att känna dig liten mot de stora jättarna.

Har du upplevt flygproblem med Lufthansa?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING