Air France: försenat flyg ersättning | Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

Air France - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

air-france-foersening
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Om Air France

Air France grundades redan 1933 och har funnits med som en av de stora spelarna bland flygbolagen sedan flygålderns begynnelse. Air France trafikerar många sträckor och har hela 245 flygplan i sin flotta. Precis som sina konkurrenter är inställda flyg och förseningar relativt vanligt förekommande hos Air France. Har du rest eller skulle ha rest med Air France och drabbats av en försening eller ett inställt flyg? Du vet väl att du har rätt till en ersättning på upp till €600 per person?

Undersökningar visar att många låter bli att ansöka om sin lagstadgade ersättningar efter att man drabbats av en försening eller ett inställt flyg. Anledningen är ofta att det är komplicerat och att man känner sig liten mot de stora flygbolagen. Därför finns Flightright! Vi är den samlande kraften som ser till att du får betalt. Vi sköter allt åt dig. Det enda du behöver göra är att fylla i uppgifterna om din flight i vår kalkylator, så sköter vi resten.

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Air France?

 • EU:s lagstiftning säger att du har rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Priset på din biljett spelar ingen roll eller vem som betalat den
 • Gäller retroaktivt för flygresor 6 år bakåt i tiden
 • När ett flyg varit försenat minst 3 timmar, överbokat eller inställt.

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Air France?

 • Ta reda på anledningen till förseningen
 • Samla bevis; så som foton, kvitton över utlägg, etc.
 • Kräv dina grundläggande rättigheter direkt hos flygbolaget
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Aktuella inställda och försenade flyg med Air France

Här kan du vilka flyg som just nu är försenade eller inställda. Du kan också fylla i dina uppgifter och ansöka direkt om ersättning.

Sök

Problem med Air France: Dina rättigheter i korthet

Gick din Air France-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med Air France.

När är du som resenär berättigad ersättning för inställda och försenade flyg med Air France?

Det som reglerar flygbolag likt Air France skyldighet att betala ut ersättning till resenärer som drabbats av förseningar och inställda flyg är en lag stiftad av EU. 2004 EU261 heter lagen och den innehåller många villkor som behöver vara uppfyllda för att ersättning ska kunna betalas ut. För det första så måste hela flygningen vara inom EU. Det vill säga att både avgång och ankomst är i ett EU-land. För det andra behöver flygbolagets huvudkontor även det vara beläget inom EU. För det tredje så finns det en del externa faktorer som flygbolaget inte anses kunna råda över, såsom väderförhållanden med mera. Dessa klausuler till trots så har du som resenär ofta rätt till ersättning fler gånger än du tror.

I följande fyra fall har du rätt till ersättning:

 • Förseningar: Ditt flyg har kommit fram senare än 3 timmar efter utsatt tid.
 • Inställda flyg: Du måste ha informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avgång.
 • Överbokat flyg: Om flygbolaget överbokar ditt flyg och du inte erbjuds en plats på planet som motsvarar den du bokat.
 • Missad anslutning: Om du ankommer din slutdestination med än 3 timmar sent och orsaken är att du missat ett anslutande flyg.

Nedan följer en överblick över den ersättning du kan förvänta dig, grundat på distansen din flight var planerad för eller flög.

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €250 från Air France.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €400 från Air France.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – som resenär har du rätt till en ersättning på €600 från Air France.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Så här kräver du din ersättning från Air France

Antingen kan du göra det den svåra vägen och sätta dig in i lagstiftningen som reglerar ersättningsanspråk. Vi rekommenderar en kurs i juridik innan du ger dig i kast med uppgiften. Flygbolaget kommer med största sannolikhet att försöka slingra sig och göra ärendet så komplext att du till slut tröttnar.

Eller så kan du göra det den enkla vägen och låta oss på Flightright ta hand om anspråket åt dig. Efter våra 13 år i branschen har vi blivit experter på att driva in ersättningarna snabbt och smidigt. Flygbolagen vet att vi är en kraft att räkna med och vilka vi är. Över 11 miljoner kunder har blivit hjälpa hittills. Bli kund du med genom att ange ditt flightnummer i vår kalkylator. Vi sköter hela ditt ärende och du betalar inte några avgifter förutom en provison. Provisionen utgår självklart endast om du blir beviljad ersättning. Vi betalar ut pengarna på ditt konto, enkelt och smidigt.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Air France – Service direkt vid flygplatsen

När man drabbas av en försening är det lätt hänt att man bara irrar runt och är irriterad. Men kom ihåg att du som resenär har rätt till viss service redan vid flygplatsen. Baserat på distansen av din planerade resa samt tiden du väntat har du rätt till:

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

Förseningar med Air France som överstiger 5 timmar
Om din flight är mer än 5 timmar försenad så räknas förseningen som kraftig. Då har du faktiskt rätt att helt avbryta din resa och få biljetten återbetald till 100%. Detta utöver de grundläggande rättigheterna.

Avgångar med Air France som skjuts fram
När avgångar skjuts fram till nästa dag ska alltid flygbolaget erbjuda hotellövernattning samt ta hand om transport till och från hotellet.

Om du ditt flyg med Air France inte lyft än

Knappa in din flight i vår kalkylator redan nu. Du behöver bara göra det en gång. Vi bevakar din flight åt dig och skulle den bli aktuell för ersättning så ser vi det direkt och kontaktar dig. Ha detta som rutin när du väntar på försenade flyg vid flygplatser.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Användbara tips & information om Air France

Air France är ett av världens största och mest kända flygbolag. Bolaget har sitt huvudkontor i Paris och fusionerades 2004 med KLM. Air France-KLM äger bland annat flygbolaget Cityjet. Trots den stora prispress som flygbranschen sett de senaste åren så har Air France sått starka. Mycket beroende på sin gedigna historia och sina många trogna kunder.

Problem med inställda flyg och förseningar
Air France har likt de flesta flygbolag förseningar och inställda flyg som ett vanligt förekommande fenomen. Hela 1 av 5 flygningar 2018 var försenad. När det gäller inställda flyg så ligger bolaget i mellansegmentet och sticker varken ut som någon katastrof men heller inte som något föredöme.

Motvilliga att bevilja ersättning
Trots att resenärer har lagen på sin sida så är det ofta mycket svårt att få igenom sina ersättningsanspråk. Därför finns vi på Flightright. Vi har gjort ersättningar till vårt specialområde och vi vet vilka knappar man ska trycka på och var vi ska vända oss för att driva processen framåt. Det enda du som kund behöver göra är att fylla i din flight hos oss. Sedan kan du luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Vi tar ut en provision och sedan betalar vi ut resterande pengar direkt till ditt bankkonto.

Har du upplevt flygproblem med Air France?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

Rulla till toppen