Ersättning för försenat/inställt flyg med Norwegian | Flightright

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Norwegian - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

norwegian-flight-försening-och-annullering
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Aktuella inställda och försenade flyg med Norwegian

Här kan du vilka flyg som just nu är försenade eller inställda. Du kan också fylla i dina uppgifter och ansöka direkt om ersättning.

Sök

Det här är vad våra kunder säger efter att ha fått ersättning från Norwegian via Flightright.

Om Norwegian

Norwegian är Nordens största lågprisbolag och har baser över hela världen. Totalt trafikerar man 85 destinationer. Men man har bara 135 flygplan i sin flotta, vilket öppnar upp för både förseningar och inställda flyg. Har du drabbats av en försening eller ett inställt flyg med Norwegian? Då kan du ha rätt till så mycket som €600 per person i ersättning. Det spelar ingen roll om du flyger privat eller inom tjänsten.

Med hjälp av Flightright kan du på ett enkelt och smidigt sätt få din ersättning utbetald. Vi är specialister på att driva dessa processer och det enda du behöver göra är att fylla i alla dina uppgifter hos oss, så tar vi hand om resten. Vi tar ut en liten provision och det är vår enda kostnad. Det innebär att om du inte får någon ersättning så kostar det heller inte någonting. Använd vår kalkylator redan nu!

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Norwegian?

 • Enligt EU:s lagstiftning har du rätt att kräva mellan €250 och €600 i ersättning
 • Priset eller vem som betalat biljetten spelar ingen roll för ditt anspråk
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • När ett flyg varit försenat i 3 timmar, överbokat eller inställt har du rätt till ersättning

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Norwegian?

 • Ta reda på varför förseningen inträffade eller varför planet blev inställt
 • Se till att spara kvitton, etc – allt som kan användas som bevis
 • Kräv dina grundläggande rättigheter direkt på flygplatsen
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Problem med Norwegian: Dina rättigheter i korthet

Gick din Norwegian-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med Norwegian.

Vad krävs för att jag ska ha rätt till ersättning från Norwegian?

Det spelar inte någon roll om du reser privat eller inom tjänsten för att du ska ha rätt till ersättning. Det är den individ som drabbats av förseningen som kan kräva ersättning. Vem som betalat biljetten spelar inte heller någon roll. Enligt EU:s lagstiftning 2004 EU261, så behöver dock flygningen både avgå och ankomma flygplatser som är belägna inom EU:s gränser. Vidare får inte förseningen bero på något som flygbolaget inte anses kunna styra över. Sådana omständigheter kan vara dåligt väder eller om det helt plötsligt skulle utbryta en strejk på flygplatsen. Vad som styr rätten till ersättning är också den planerade flygresans längd samt hur länge du behövt vänta.

I dessa fall har du som resenär rätt till ersättning:

 • Förseningar: Du anländer vid din slutdestination mer än 3 timmar försenad.
 • Inställda flyg: Du har inte informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avresedagen.
 • Överbokat flyg: Du har inte erbjudits en plats likvärdig den du bokade.
 • Missad anslutning: Du ankommer slutdestinationen mer än 3 timmar försenad och orsaken är en missad anslutning.

Här följer en sammanfattning över de kompensationer och nivåer du kan kräva för förseningar, baserat på flygresans längd.

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – du har rätt till en ersättning på €250 från Norwegian.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – du har rätt till en ersättning på €400 från Norwegian.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – du har rätt till en ersättning på €600 från Norwegian.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Så här går du tillväga för att kräva ersättning från Norwegian

Om du drabbats av en försening eller ett inställt flyg med Norwegian så måste du först och främst kontroller att just den här förseningen berättigar dig till ersättning. Se till att läsa på EU:s lagstiftning ordentligt och passa även på att gå en kurs i juridik. Detta är nämligen ganska komplext. Var dessutom beredd på att möta hårt motstånd från flygbolaget. Att betala ut dessa ersättningar är något bolagen motarbetar. Annars hade bolagen fått stora ekonomiska problem.

Du kan också välja den enkla vägen: Knappa in din flight i vår kalkylator och du ser direkt vilken ersättning du kan kräva. Med några enkla klick kan du sedan starta processen där vi agerar ombud åt dig och ser till att du får dina pengar utbetalda. Sedan 2010 har vi blivit en permanent del av branschen. Vi har i vissa fall till och med gått till domstol och representerat våra kunder. Hittills har över 14 miljoner kunder fått sin ersättning utbetald med vår hjälp. Vi har musklerna som behövs och vi vet hur vi på snabbast möjliga sätt kan få din ersättning utbetald. När processen är klar så sätter vi in pengarna på ditt konto efter att vi gjort avdrag för vår provision. Du behöver alltså inte betala någonting i efterhand och vi tar inte ut några avgifter om du inte skulle få någon ersättning.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Norwegian – Dina rättigheter på flygplatsen

Förutom själva rätten till ersättning har du som resenär också rätt till service direkt på flygplatsen, medan du väntar. Även här är det den planerade flygningens längd i kombination med tiden du väntar som avgör. Ju längre flygning och längre väntan, desto mer service kan du förvänta dig.

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

När din flight med Norwegian är kraftigt försenad

Med kraftigt försenad menar vi 5 timmar eller mer. Då har du som resenär rätt att avboka hela din resa och få full återbetalning.

När din flight med Norwegian bokas om till nästkommande dag

Om flighten bokas om av bolaget till nästa dag så har du rätt till hotellövernattning med betald transfer till och från flygplatsen. För att undvika onödigt krångel med kvitton och återbetalning av utlägg, se till att få din hotellbokning skriftligen direkt av flygbolagets personal.

Väntar du på en flight med Norwegian just nu?

Om du sitter och väntar på din flight med Norwegian just nu så passa på att registrera dina uppgifter hos Flightright redan nu. Det spelar ingen roll om din flight inte är tillräckligt försenad ännu. Vi bevakar din flight och meddelar dig om förseningen blir så pass stor att den berättigar dig till ersättning.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Mer information om Norwegian

Norwegian Air Shuttle ASA är norden största lågprisbolag och har även en av sina baser i Stockholm. Från Sverige trafikerar man en hel del sträckor både från Stockholm och Göteborg. Bolaget har fått en del kritik då man på sina globala flygningar använt sig av thailändska anställningskontrakt.

Stora problem med inställda flyg och förseningar
2023 blev hela 0,38% av Norwegians flyg inställda. Det placerar bolaget i mellansegmentet när det kommer till inställda flyg. Hela 0,16% av avgångarna blev försenade. Det är alltså var fjärde avgång. Här finns det ersättningar att hämta.

Inte helt enkelt att få sin ersättning
Lågprisbolag är generellt svårare att komma i kontakt med jämfört med bolag i det högre segmentet. Det gör det extra svårt att kräva sin ersättning. Det är därför du ska använda våra tjänster. Vi på Flightright tar hand om ditt anspråk från början till slut. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter i vår kalkylator, så ordnar vi med resten. Gå inte miste om din ersättning. Den är bara några knapptryck bort!

Norwegian Air Shuttle – Sammanfattning av operativa aktiviteter år 2023 

Enligt Flightright Data har Norwegian Air Shuttle genomfört totalt 75.435 flygningar, upplevt 286 inställningar och haft 121 förseningar under år 2023. 

Namn på flygbolag Totalt antal flygningar Totalt antal inställningar Totalt antal förseningar 
Norwegian Air Shuttle 75.435 286 121 

De 5 viktigaste flygplatserna som Norwegian Air Shuttle flög till år 2023 

Namn på flygplats Totalt antal flygningar Totalt antal inställningar Totalt antal förseningar 
Oslo flygplats – Gardermoen 25.999 72 27 
Bergen 5.926 21 10 
Köpenhamn 5.717 31 
Stavanger 3.891 22 
Trondheim 3.857 13 

Har du upplevt flygproblem med Norwegian?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

Rulla till toppen