Eurowings återbetalning & kompensation - avbokning - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Eurowings - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Eurowings - Försening och annullering
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Aktuella inställda och försenade flyg med Eurowings

Har ditt flyg blivit försenat eller inställt? I översikten hittar du alla Eurowings-flyg som för närvarande är försenade eller inställda och för vilka passagerare kan kräva kompensation eller återbetalning av biljetten.

Sök

Det här är vad våra kunder säger efter att ha fått ersättning från Eurowings via Flightright.

Om Eurowings

Eurowings är ett dotterbolag till Lufthansa och flyger till ett stort antal nationella och internationella destinationer. Flygbolaget har sitt huvudkontor på Düsseldorf Airport. Om ditt Eurowings-flyg inte gick som planerat, t.ex. försenades, ställdes in eller något annat problem uppstod, regleras dina rättigheter av EU:s förordning om passagerares rättigheter och du kan ha rätt till ersättning eller återbetalning av biljetten från flygbolaget.

Många Eurowings-flygningar fick också ställas in på grund av coronapandemin. Bestämmelserna i EU:s förordning om passagerares rättigheter fortsätter dock att gälla även i dessa extraordinära tider. Om ditt Eurowings-flyg ställdes in utan ersättning på grund av en direkt koppling till coronaviruset, till exempel på grund av officiella reserestriktioner för rutten, har du rätt till återbetalning av biljettkostnaderna. Eftersom inställningen i det här fallet orsakades av en så kallad extraordinär omständighet har du inte rätt till någon ersättning.

För närvarande förekommer det dock även upprepade inställda flyg som inte är relaterade till coronapandemin. Eftersom efterfrågan på flyg och viljan att resa är fortsatt låg ställer flygbolagen in anslutningar eftersom de inte är fullbokade. Detta kallas för inställda avgångar av ekonomiska skäl. Om du drabbas av en sådan inställd flygning kan du ha rätt till ersättning enligt EU:s lagstiftning om flygpassagerare.

Du kan använda vår onlinekalkylator för att kontrollera vad du har rätt till i enskilda fall av oegentligheter i samband med flygningar. Om du har rätt till kompensation eller återbetalning av biljett för din problemflygning kan du enkelt instruera Flightright att framföra ditt krav. Flightright tar hand om hela den juridiska tvisten med flygbolaget – du behöver inte oroa dig för något annat. Om Flightright lyckas får du din kompensation eller återbetalning av biljetten minus en avgift (vanligtvis 20-30 % plus moms). Om Flightright inte lyckas är tjänsten fortfarande kostnadsfri för dig.

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Eurowings?

 • Enligt EU:s lagstiftning har du rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Oavsett vilket pris du betalat för biljetten
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • Om ett flyg varit försenat minst 3 timmar, överbokat eller inställt.

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Eurowings?

 • Ta reda på anledningen till förseningen
 • Samla bevis; så som foton, kvitton över utlägg, etc.
 • Kräv dina grundläggande rättigheter direkt hos flygbolaget
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Problem med Eurowings: Dina rättigheter i korthet

Gick din Eurowings-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med Eurowings.

Vad krävs för att du ska få ersättning från Eurowings vid en försening eller ett inställt flyg?

Det är EU som stiftar lagar och hanterar regleringar gällande flygtrafiken och vad som händer då flyg blir försenade eller inställda. 2004 stiftades en lag som heter 2004 EU261 och den lagen gav resenärer större möjligheter till ersättning från flygbolagen. Ända sedan lagen trädde i kraft har det dock varit ganska få som verkligen fått några pengar utbetalda från bolagen. Reglerna är ganska komplicerade. Flyget i fråga måste både avgå och ankomma flygplatser inom EU. Och som om inte det vore nog, flygbolagets huvudkontor måste också vara beläget inom EU:s gränser. Viktigt att tänka på är dock att det alltid är individen som är inbokad på flyget som har rätt till ersättning. Det spelar ingen roll om du reser privat eller inom tjänsten. Det finns dock en hel del undantag som befriar bolagen från ersättningsansvar, till exempel dåligt väder eller om personalen på flygplatsen går ut i strejk, för att nämna några.

I följande fall har du rätt till ersättning:

 • Förseningar: Ditt flyg har kommit fram senare än 3 timmar efter utsatt tid.
 • Inställda flyg: Du måste ha informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avgång
 • Överbokat flyg: Om flygbolaget överbokar ditt flyg och du inte erbjuds en plats på planet som motsvarar den du bokat.
 • Missad anslutning: Om du ankommer din slutdestination med än 3 timmar sent och orsaken är att du missat ett anslutande flyg.

Det är längden på den planerade flygresan som avgör hur stor ersättning du kan kräva:

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €250 från Eurowings.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €400 från Eurowings.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – som passagerare har du rätt till en ersättning på €600 från Eurowings.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Så här kräver du din ersättning från Eurowings

Steg nummer ett är alltid att försäkra dig om att den försening du drabbats av verkligen berättigar dig ersättning. Vi rekommenderar att du läser lagtexten 2004 EU261 noggrant. Har du kunskaper i juridik är detta ett stort plus. När du väl listat ut om du har rätt till ersättning eller ej så är det dags att vända dig till flygbolaget. Räkna inte med en enkel match. Flygbolagen har blivit experter på att slingra sig och att nyttja sin storlek.

Nej, gör det enkelt för dig och låt oss på Flightright sköta ditt anspråk åt dig. Med våra 14 år i branschen och över 14 miljoner hjälpta kunder är vi stora. Stora nog att vinna flygbolagens respekt. Vi hjälper dig från början till slut med din ersättning. Det enda du behöver göra är att knappa in dina uppgifter i vår kalkylator. Vi sköter hela ärendet åt dig och betalar ut pengarna till ditt konto. Vår enda avgift är vår provision och självklart utgår den enbart om du får ersättning utbetald.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Eurowings – Ytterligare service vid flygplatsen

Förutom själva ersättningen från Eurowings har du även rätt till viss grad av service redan på flygplatsen när du sitter och väntar på ditt flyg. Även här är det längden på din planerade flygning som avgör rätten till service.

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

Kraftiga förseningar på 5 timmar eller mer

Om ditt flyg med Eurowings är mer än 5 timmar försenat så räknas förseningen som kraftig. Då har du rätt att helt och hållet blåsa av hela din resa och få 100% återbetalning.

När avgången skjuts fram till nästa dag

Om ditt flyg med Eurowings skjuts fram till nästa dag så ska bolaget ordna med hotellövernattning samt transfer fram och tillbaka till flygplatsen. Vi rekommenderar at du redan på flygplatsen kontaktar flygbolagets personal och ser till att få en skriftlig bekräftelse på din hotellbokning.

SItter du och väntar just nu?

Om du sitter just nu och väntar på ett försenat flyg med Eurowings – knappa in din flight hos oss direkt. Vi bevakar ditt flyg och kommer kontakta dig om det kvalificerar för ersättningsanspråk.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Eurowings – Sammanfattning av operativa aktiviteter 2023 

Flygbolagets namnTotalt antalTotalt antal inställda avgångarTotalt antal förseningar
Eurowings 110.001 2.116 118 

Enligt Flightright Data genomförde Eurowings totalt 110 001 flygningar under 2023. Flygbolaget drabbades av 2 116 inställda flygningar och 118 förseningar under året. Dessa uppgifter illustrerar den övergripande omfattningen av flygverksamheten och de utmaningar som Eurowings stod inför när det gällde att upprätthålla sina flygscheman.

Die 5 wichtigsten Flughäfen, die Eurowings im Jahr 2023 angeflogen hat 

Flygplatsens namnTotalt antal flygningarTotalt antal inställda avgångarTotalt antal förseningar
Düsseldorf (Dusseldorf) 18.520 334 
Hamburg 12.312 287 
Stuttgart 11.828 234 
Koeln (Köln)/Bonn 9.211 207 
Palma de Mallorca- Balearische Inseln 6.534 56 27 

Under 2023 var Eurowings flygverksamhet koncentrerad till ett fåtal större flygplatser. Düsseldorf var den mest trafikerade flygplatsen för Eurowings med 18 520 flygningar, följt av Hamburg och Stuttgart med 12 312 respektive 11 828 flygningar. Uppgifterna visar att det förekom betydande inställda avgångar och förseningar på vissa flygplatser, medan inga förseningar rapporterades på Stuttgart. Denna information ger en inblick i flygbolagets operativa närvaro och prestanda på viktiga platser.

Hade du ett flygproblem med Eurowings?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, inställda flyg, överbokningar och missade anslutningsflyg och arbetar för att du ska få din ersättning eller återbetalning av biljetten från flygbolaget.

Rulla till toppen