Känd från:
  Tel: +46 852 506 063
Kontrollera din ersättning på 2 minuter

Ryanair - förseningar och inställda flyg

Ryanair är nog det flygbolag som de flesta av oss förknippar med lågprisbolag. Bolaget har funnits med sedan begynnelsen av den mer prispressade flygindustrin som vi ser idag. Tittar man på företagets siffror så ser man också att Ryanair är ett av världens mest framgångsrika flygbolag. Genom automatiserade bokningsprocesser och att endast erbjuda kundtjänst via chatt, har man lyckats dra ned sina kostnader rejält. Detta får dock stundtals ödesdigra konsekvenser för resenären. Förseningar och inställda flyg inträffar alltför ofta och det är ibland mycket svårt för den drabbade att få kontakt med flygbolaget. Detta är så klart mycket frustrerande för den som står där på flygplatsen och inte får tillräckligt med information. Har du drabbats av en försening eller ett inställt flyg med Ryanair så kan du vara berättigad en ersättning på upp till €600 per person.

Att kräva ersättning för ett inställt eller försenat flyg, mitt i det kaos som ofta uppstår i samband med dylika händelser, är kanske inte högsta prioritet. Speciellt inte då det är byråkratiskt och komplicerat att göra så. Det är här vi på Flightright kommer in i bilden. Det enda du behöver göra är att flightnummer i vår kalkylator, så sköter vi resten. Vi räknar ut hur mycket pengar du har rätt till vid en försening eller ett inställt flyg med Ryanair. Och vi ser till att du får betalt.

ryanair försening

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Ryanair?

 • DU har i enlighet med EU lagstiftning rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Det spelar ingen roll vad du betalt för din biljett
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • Du har rätt till ersättning så fort ditt flyg blivit 3 timmar försenat eller mer

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Ryanair?

 • Informera dig om varför ditt flyg blivit försenat eller inställt
 • Spara kvitton och allt annat som kan användas som bevis
 • Glöm inte dina grundläggande rättigheter till service på flygplatsen medan du väntar
 • Gå till Flightright och knappa in din flight direkt. Vi kontaktar dig om ditt flyg blir aktuellt för ersättning

Aktuella förseningar eller inställda flyg med Ryanair

Hos oss på Flightright kan du enkelt och smidigt se alla flyg med Ryanair som blivit försenade eller inställda just nu, samt starta processen för att kräva ersättning.

Sök

Inga resultat funna
Oops, något gick fel. Kontrollera här om ditt flyg är berättigad kompensation.

Vilka förutsättningar måste vara uppfyllda för att du ska ha rätt till ersättning från Ryanair?

Det är nu det börjar bli komplicerat. Anledningen till att så få resenärer väljer att utkräva ersättning efter ett försenat eller inställt flyg är dels att man inte känner till vilka rättigheter man har och dels att det är så komplicerat med alla lagar och klausuler som reglerar rätten till ersättning. 2004 stiftade EU en lag som heter 2004 EU261. Den lagen reglerar flygtrafiken inom EU och avgör vilken typ av försening eller företeelse som resulterar i att resenärer kan kräva ersättning.

Det första du som resenär bör känna till är att oavsett om du reser i tjänsten och vem som betalat din biljett, så är du som rest, eller skulle rest, med planet berättigad till ersättning. Flyget måste både avgå och ankomma flygplatser inom EU och själva flygbolagets huvudsäte måste också vara beläget inom EU. Det finns också en hel del företeelser som flygbolagen inte kan råda över och som kan resultera i försenade eller inställda flyg. Sådana företeelser kan vara dåligt väder eller oväntade händelser, såsom naturkatastrofer. Ofta när ett flyg blir inställt så försöker flygbolagen ge resenärer snabba ersättningar, såsom vouchers och annat, i hopp om att resenären ska bli nöjd och inte kräva ytterligare ersättning. Men kom ihåg att du alltid har rätt till ersättning, oavsett vilken ytterligare ersättning du tagit emot från flygbolaget.

I följande fall har du rätt till ersättning:

 • Förseningar: Då du anländer vid din slutdestination mer än 3 timmar försenad.
 • Inställda flyg: Då du har inte informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avresedagen.
 • Överbokat flyg: Då du inte har erbjudits en plats likvärdig den du bokade.
 • Missad anslutning: Då du ankommer slutdestinationen mer än 3 timmar försenad och orsaken är en missad anslutning.

Här kommer en kort sammanställning över de olika belopp du kan kräva vid förseningar med Ryanair.

 • Försening vid kortdistansflygningar - kortare än 1500 km - du är berättigad en ersättning på €250 från Ryanair.
 • Förseningar vid medeldistansflygningar - mellan 1500 km till 3500 km - du är berättigad en ersättning på €400 från Ryanair.
 • Förseningar vid långdistansflygningar - över 3500 km - du är berättigad en ersättning på €600 från Ryanair.
Ryanair Ersättningsbelopp för försening baserat på flygdistans

Hur går man tillväga för att kräva sin ersättning från Ryanair?

Det första man måste göra när man drabbats av en försening är att sätta sig in i de lagar och regler som gäller. Du bör vara kunnig inom juridik för att tolka dessa texter och kunna fatta beslut därefter. Men vänta lite nu, det finns ju ett sätt att slippa allt detta!

Sök

Inga resultat funna
Oops, något gick fel. Kontrollera här om ditt flyg är berättigad kompensation.

Med minimal ansträngning och total synlighet över ditt ärende kan du nu enkelt via Flightright knappa in din flight och sedan luta dig tillbaka, medan vi gör jobbet åt dig. Du kan enkelt följa hela processen och se om ditt flyg blir föremål för en utbetalning. Så fort ditt ärende är avgjort så meddelar vi dig och betalar ut dina pengar. För besväret tar vi en liten provision. Se till att knappa in dina uppgifter så snart som möjligt i vår kalkylator. Det är alltid enklast att göra det direkt på flygplatsen när man har alla uppgifter nära till hands. Med mer än 8 år i branschen och över 5,2 miljoner kunder hjälpta hittills, är Flightright din självklara partner när det kommer till att betala ut ersättningar för försenade och inställda flyg.

Kontrollera din ersättning på 2 minuter

Ryanair - Dina rättigheter redan på flygplatsen

Sitter du på en flygplats och precis drabbats av en försening eller ett inställt flyg? Du vet väl att du även har rätt till service direkt? Vad som avgör vilken service du har rätt till är hur lång din planerade flight är.

 • Kortdistansflygningar - mer än 2 timmars väntetid - rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar - mer än 3 timmars väntetid - rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar - mer än 4 timmars väntetid - rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
Om ditt plan är försenat mer än 5 timmar

Kraftiga förseningar på 5 timmar eller mer innebär per automatik att du som resenär har rätt att avbryta din resa helt och hållet samt kräva full återbetalning. Detta är lagstadgat och alltså ingenting som flygbolagen själva kan välja att göra eller inte göra.

Om ditt flyg flyttas fram en dag

Skulle ditt flyg flyttas fram till nästkommande dag så har du rätt till en hotellövernattning med tillhörande transfer. Se till att ordna detta direkt på flygplatsen med bolagets representanter. Representanterna kan boka hotellet åt dig. Be om en skriftlig bokningsbekräftelse.

Sitter du och väntar på att ditt flyg ska lyfta?

Fyll i dina uppgifter på Flightright redan nu. Även om du inte vet hur omfattande förseningen blir så är det så pass enkelt att använda vår tjänst att du bör ha som vana att använda den vid alla förseningar. Vi bevakar sedan din flight och återkopplar till dig om det blir aktuellt att kräva ersättning. Använd vårt formulär nedan:

 • €250 - €600 i ersättning per person, exklusive provision på 20-30 %
 • 5.200.000 kunder hjälpta hittills.
 • 99% vunna rättsfall.
Kontrollera din ersättning på 2 minuter