Ersättning för försenat/inställt flyg med Ryanair | Flightright

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

Ryanair - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

ryanair-flyg-försening-annullering
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Om Ryanair

Ryanair är nog det flygbolag som de flesta av oss förknippar med lågprisbolag. Bolaget har funnits med sedan begynnelsen av den mer prispressade flygindustrin som vi ser idag. Tittar man på företagets siffror så ser man också att Ryanair är ett av världens mest framgångsrika flygbolag. Genom automatiserade bokningsprocesser och att endast erbjuda kundtjänst via chatt, har man lyckats dra ned sina kostnader rejält. Detta får dock stundtals ödesdigra konsekvenser för resenären. Förseningar och inställda flyg inträffar alltför ofta och det är ibland mycket svårt för den drabbade att få kontakt med flygbolaget. Detta är så klart mycket frustrerande för den som står där på flygplatsen och inte får tillräckligt med information. Har du drabbats av en försening eller ett inställt flyg med Ryanair så kan du vara berättigad en ersättning på upp till €600 per person.

Att kräva ersättning för ett inställt eller försenat flyg, mitt i det kaos som ofta uppstår i samband med dylika händelser, är kanske inte högsta prioritet. Speciellt inte då det är byråkratiskt och komplicerat att göra så. Det är här vi på Flightright kommer in i bilden. Det enda du behöver göra är att flightnummer i vår kalkylator, så sköter vi resten. Vi räknar ut hur mycket pengar du har rätt till vid en försening eller ett inställt flyg med Ryanair. Och vi ser till att du får betalt.

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med Ryanair?

 • DU har i enlighet med EU lagstiftning rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Det spelar ingen roll vad du betalt för din biljett
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • Du har rätt till ersättning så fort ditt flyg blivit 3 timmar försenat eller mer

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med Ryanair?

 • Informera dig om varför ditt flyg blivit försenat eller inställt
 • Spara kvitton och allt annat som kan användas som bevis
 • Glöm inte dina grundläggande rättigheter till service på flygplatsen medan du väntar
 • Gå till Flightright och knappa in din flight direkt. Vi kontaktar dig om ditt flyg blir aktuellt för ersättning
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Aktuella inställda och försenade flyg med Ryanair

Här kan du vilka flyg som just nu är försenade eller inställda. Du kan också fylla i dina uppgifter och ansöka direkt om ersättning.

Sök

Problem med Ryanair: Dina rättigheter i korthet

Gick din Ryanair-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med Ryanair.

Med minimal ansträngning och total synlighet över ditt ärende kan du nu enkelt via Flightright knappa in din flight och sedan luta dig tillbaka, medan vi gör jobbet åt dig. Du kan enkelt följa hela processen och se om ditt flyg blir föremål för en utbetalning. Så fort ditt ärende är avgjort så meddelar vi dig och betalar ut dina pengar. För besväret tar vi en liten provision. Se till att knappa in dina uppgifter så snart som möjligt i vår kalkylator. Det är alltid enklast att göra det direkt på flygplatsen när man har alla uppgifter nära till hands. Med mer än 13 år i branschen och över 11 miljoner kunder hjälpta hittills, är Flightright din självklara partner när det kommer till att betala ut ersättningar för försenade och inställda flyg.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Ryanair – Dina rättigheter redan på flygplatsen

Sitter du på en flygplats och precis drabbats av en försening eller ett inställt flyg? Du vet väl att du även har rätt till service direkt? Vad som avgör vilken service du har rätt till är hur lång din planerade flight är.

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Om ditt plan är försenat mer än 5 timmar
Kraftiga förseningar på 5 timmar eller mer innebär per automatik att du som resenär har rätt att avbryta din resa helt och hållet samt kräva full återbetalning. Detta är lagstadgat och alltså ingenting som flygbolagen själva kan välja att göra eller inte göra.

Om ditt flyg flyttas fram en dag
Skulle ditt flyg flyttas fram till nästkommande dag så har du rätt till en hotellövernattning med tillhörande transfer. Se till att ordna detta direkt på flygplatsen med bolagets representanter. Representanterna kan boka hotellet åt dig. Be om en skriftlig bokningsbekräftelse.

Sitter du och väntar på att ditt flyg ska lyfta?

Fyll i dina uppgifter på Flightright redan nu. Även om du inte vet hur omfattande förseningen blir så är det så pass enkelt att använda vår tjänst att du bör ha som vana att använda den vid alla förseningar. Vi bevakar sedan din flight och återkopplar till dig om det blir aktuellt att kräva ersättning. Använd vårt formulär nedan:

 • €250 – €600 i ersättning per person, exklusive provision på 20-30 %
 • 11.000.000 kunder hjälpta hittills.
 • 99% vunna rättsfall.
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Har du upplevt flygproblem med Ryanair?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

Rulla till toppen