Press | Flightright

Flightright pressrum

Välkommen till pressrummet hos Flightright, portalen för flygpassagerares rättigheter och konsumentskydd. Här hittar du kontaktuppgifter till våra presskontakter och en översikt över våra experter som är tillgängliga för intervjuer. Du kan också få tillgång till våra pressmeddelanden och vårt pressmaterial. Vi ger dig gärna information, fakta och konsumenttips om flygresor.
Som marknadsledande portal för flygpassagerares rättigheter företräder vi konsumenter mot flygbolagen när det gäller flygproblem som förseningar, inställda flygningar och nekad ombordstigning. Vi hänvisar då till förordning 261/2004 om flygpassagerares rättigheter (EG 261) och går även till domstol för att driva igenom krav på kompensation och återbetalning av biljetter. Sammanlagt har vi redan vunnit över 400 miljoner euro i ersättning till våra kunder. Flightright grundades 2010 av Dr. Philipp Kadelbach och Dr. Sven Bode och leds nu av VD Dr. Jan-Frederik Arnold.

2022: Avbokningar, strejker och förseningar

År 2022 var och är fortfarande präglat av flygkaos, orsakat av massiva planeringsfel från flygbolagens och flygplatsernas sida under och efter Corona-pandemin. Följden blev stora vågor av inställda flygningar, särskilt från Lufthansa och Eurowings. Men strejker, förseningar och försvunna resväskor har också gjort att många semesterplaner har blivit förstörda. Många resenärer är med rätta arga och söker hjälp hos Flightright. Vi bedömer att situationen för närvarande är sådan att passagerarna kommer att få räkna med många inställda flygningar och förseningar även 2023, särskilt under sommarsemestern.

Mediakontakt

Lena-Knoblauch
Lena KnoblauchKontakta för pressförfrågningar

Felix-Höfermann
Felix HöfermannKontakta för pressförfrågningar

E-Mail: press@flightright.se
Mobil: +49 152 54633145

Flightright-expert för din intervju

Oskar-de-FeliceOskar de FeliceChef för den juridiska avdelningen och expert på flygpassagerares rättigheter

Chef för den juridiska avdelningen och expert på flygpassagerares rättigheter
Oskar de Felice har erfarenhet av att stå framför kameran och har redan svarat på frågor från många stora medier som Der Spiegel, FAZ och RTL. Han går till botten med de juridiska frågorna inom flygpassagerares rättigheter på ett enkelt och begripligt sätt.

”Vid kortvariga inställda flygningar och långa förseningar kan flygresenärerna kräva en kompensation på mellan 250 euro och 600 euro, eftersom interna flygstrejker inte är en extraordinär omständighet som Lufthansa gärna använder för att försöka komma undan.”

Claudia-BroscheClaudia BroscheExpert på flygpassagerares rättigheter och fullt kvalificerad jurist

Claudia Brosche har gett intervjuer i många medier, särskilt under den kaotiska flygsommaren 2022. Oavsett om de har behandlat ämnet flygpassagerares rättigheter i tryck, radio eller TV har de säkert stött på ett eller annat citat från Claudia. Hon förklarar komplicerade juridiska frågor på ett sätt som alla konsumenter kan förstå.

”Redan under Corona-tiden presenterade sig Lufthansa som en våldsam vägrare av betalningar, trots massivt statligt stöd.”
”Det faktum att många flygbolag fortfarande är svåra att nå elektroniskt i den digitala tidsåldern är oacceptabelt för flygresenärerna.”


Jan-Frederik-ArnoldDr. Jan-Frederik ArnoldVerkställande direktör och branschexpert

Dr Jan-Frederik Arnold leder Flightright-koncernen, enlegal-techgrupp som samlas under Allright-paraplyet. Förutom företagsutveckling har han också arbetat med att främja den digitala juridiska branschen i många år. Han kommer gärna att föra koncernens moderna konsumentskydd och ekonomiska aspekter närmare dig i en expertdiskussion.

”Flightrights tjänster är exakt anpassade till konsumenternas behov och utökas ständigt. Vi hjälper flygresenärer när flygbolagen inte gör det.”

Fakta och siffror om flygbolag och flygfrågor

Besök vårt Flightright Data Centre för aktuella uppgifter och rankningar om flygbolag och flygfrågor, t.ex. inställda och försenade flygningar.

Pressmaterial

Pressrepresentanter kan ladda ner Flightright -bildmaterialet som görs tillgängligt här för användning i sina rapporter utan att behöva inhämta företagets förhandsgodkännande. Om du behöver bilder med högre upplösning eller har andra frågor, skicka bara ett e-postmeddelande till press@flightright.se

Rulla till toppen