Malmö flygplats: kompensation för försenat flyg - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Malmö Airport - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Förseningar till och från Malmö – Sturup
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Förseningar till och från Malmö – Sturup

Malmö Airport (MMX), är en internationell flygplats i Skåne. Den ligger norr om E65 utanför Svedala, i Börringe socken, Svedala kommun. Den öppnades 1972 som ersättning för Bulltofta flygplats i Malmö som då lades ned. Malmö Airport är nu Sveriges fjärde största med ett tjugotal flygbolag.

Andra flygplatser i Sverige är Stockholm Arlanda, Stockholm Bromma (BMA) och Göteborg-Landvetter Airport (GOT). Malmö Airport trafikeras av de flesta stora flygbolag. Norwegian, Primera, RyanairScandinavian Airlines eller SASThomas Cook Airlines och Wizz Air är bara en del av de flygbolag som flyger på Malmö Airport.

Enligt Flightright Data hade Malmö Airport år 2023 totalt 12 578 reguljära flygningar. Av dessa ställdes 176 flygningar in, vilket motsvarar 1,40% av alla planerade flygningar. Dessutom var 98 flygningar försenade, vilket utgör 0,78% av det totala antalet. Det inträffade 265 incidenter, vilket utgjorde 2,11% av alla avgående flygningar.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Här kan du se några av Malmö Airport (MMX) senaste flygförseningar. Dessa förseningar ger enligt europeisk lag rätt till ersättning på mellan 250 och 600 euro. Med vår ersättningskalkylator kan du redan på flygplatsen gratis enkelt kontrollera din rätt till ersättning enligt EU förordning 261/2004 om passagerares rättigheter vid förseningar, nekad boarding och inställda flyg. Då kan du få maximal ersättning från flygbolaget för en försenad flygning.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€400€600€

Statistisk översikt över flygbolag på Malmö 2023

Malmö upplevde olika prestanda bland flygbolagen. Det mest aktiva flygbolaget var Scandinavian Airlines, som genomförde totalt 5.732 flygningar med 81 inställda avgångar och 45 förseningar, vilket återspeglar en robust operativ frekvens med hanterbara störningar. Tätt därefter följde Norwegian med 3 210 flygningar, 56 inställda och 23 försenade, vilket indikerar en solid operativ verksamhet med färre problem.

Flygbolagets namnTotalt antal flygningarInställda flygningarFörsenade flygningar
Scandinavian Airlines57328145
Norwegian32105623
Ryanair28764920
Finnair51284
Lufthansa24842

Tabellen ovan ger en detaljerad bild av de fem största flygbolagen som trafikerar Malmö Airport 2023, baserat på antalet flygningar, inställda avgångar och förseningar. Sammantaget visar de operativa uppgifterna från Malmö 2023 en hög volym flygningar som hanteras med en relativt låg andel inställda flygningar och förseningar, vilket indikerar en effektiv hantering trots vissa störningar.

Vilka rättigheter har jag?

Enligt EU-lagstiftningen, kan du få upp till 600€ i ersättning vid försenade, inställda eller överbokade flygresor.
Detta gäller oberoende av biljettpriset och upp till 6 år retroaktivt. Lär dig mer om dina rättigheter 

Vad ska man göra när flyget är försenat?

  • Samla bevis
  • Ta foton
  • Du har rätt till rabattkuponger
  • Behåll dokument från flygbolaget, t.ex. Biljetter eller rabattkuponger
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Nyligen inställda eller försenade flyg på Malmö Airport

Här hittar du försenade och inställda flyg på Malmö Airport som kan ge dig rätt till ekonomisk ersättning. Använd vår onlinekalkylator för att kontrollera din rätt till ersättning och låt Flightright sköta resten.

Sök

Vilka rättigheter har jag som passagerare om mitt flyg ställs in på grund av strejk på flygplatsen Malmö?

Om ditt flyg ska avgå från flygplatsen Malmö och det pågår en strejk på flygplatsen i fråga, kontrollera först om ditt flyg påverkas av strejkinställelser. I enlighet med den europeiska förordningen om flygpassagerares rättigheter har du rätt till alternativ transport eller återbetalning av biljettpriset. Du kan också ha rätt till ersättning om det inte finns några extraordinära omständigheter, t.ex. En intern flygstrejk. Kontakta ditt flygbolag för mer information om alternativ transport, ombokning eller återbetalning av biljettpriset samt om de tjänster som erbjuds på plats, t.ex. Catering och, i förekommande fall, boende och transport till hotellet.

Kan jag få flygkompensation om mitt flyg på Malmö flygplats är försenat eller inställt på grund av strejk?

En inställd flygning eller lång försening på mer än tre timmar på grund av en strejk anses ofta vara en extraordinär omständighet, förutsatt att strejken inte kan hänföras till flygbolaget eller flygbolagets personal. Extraordinära omständigheter ger inte passagerare rätt till kompensation. Passagerare bör dock kontrollera sin rätt till nödvändiga tjänster och catering på Malmö-flygplatsen. Detta inkluderar måltider, drycker och, om nödvändigt, boende, beroende på förseningens längd och flygningens distans. Dessutom är det viktigt att veta: om ditt flyg ställs in på grund av att flygbolagets personal strejkar har du rätt till återbetalning av biljettpriset, alternativ transport, måltider på plats och ytterligare kompensation.

Rulla till toppen