TUIfly | Ersättning för försenat eller inställt flyg | Flightright

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

TUIfly - Ersättning vid försenad eller inställd flygning

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Försenade och inställda Tuifly-flygningar
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Aktuella inställda och försenade flyg med TUIfly

Här kan du vilka flyg som just nu är försenade eller inställda. Du kan också fylla i dina uppgifter och ansöka direkt om ersättning.

Sök

Om TUIfly

TUIfly är ett av Tysklands största flygbolag. Bolaget riktar framförallt in sig på charterresor och lågprisflyg med destinationer kring medelhavet. Flottan består uteslutande av Boeings välkända 737 och man har ett flertal baser i Tyskland, såsom Hannover, Düsseldorf, Frankfurt och Hamburg. Karaktäristiskt för lågprisflyg är att de låga marginalerna gör att bolagen gör allt för att maximera intäkterna för varje flyg, samtidigt som man försöker hålla nere kostnaderna. Detta drabbar ofta i slutändan resenärerna. Överbokade flyg är inte alls ovanligt när lågprisbolagen försöker fylla varje plan till sista flygstolen. Har du drabbats av en försening eller av ett inställt flyg med TUIfly så kan du få ersättning från flygbolaget på upp till €600 per person.

Många känner till att man kan få ersättning för inställda och försenade flyg, men vet också att det kan vara krångligt och ta lång tid. Man känner helt enkelt att det inte är värt besväret. Därför gör vi på Flightright arbetet åt dig. Mot en liten provision sköter vi hela hanteringen och meddelar dig när ditt ärende blivit hanterat. Genom att använda vår enkla kalkylator kan du se hur mycket pengar du kan få om du råkat ut för en försening eller ett inställt flyg med TUIfly.

Vilka rättigheter har jag om jag drabbats av en försening med TUIfly?

 • DU har i enlighet med EU lagstiftning rätt till mellan €250 och €600 i ersättning
 • Det spelar ingen roll vad du betalt för din biljett
 • Mat och dryck efter 2 timmars försening
 • När ett flyg varit försenat i 3 timmar, överbokat eller inställt har du rätt till ersättning

Vad ska jag göra när jag drabbats av en försening med TUIfly?

 • Ta reda på varför förseningen inträffade eller varför planet blev inställt
 • Se till att spara kvitton, etc – allt som kan användas som bevis
 • Kräv dina grundläggande rättigheter direkt på flygplatsen
 • Beräkna den ersättning du har rätt till med vå kalkylator

Problem med TUIfly: Dina rättigheter i korthet

Gick din TUIfly-flygning inte som planerat? Vill du veta vad du har rätt till i enskilda fall och vad du ska göra? I våra vanliga frågor besvarar vi de vanligaste frågorna om flygförseningar, inställda flyg, nekad ombordstigning och överbokning med TUIfly.

Vilka villkor behöver vara uppfyllda för att du som resenär ska få ersättning från TUIfly?

Det här är inte helt enkelt, vilket är en av anledningarna att så många struntar i att kräva sin ersättning. Det finns nämligenen EU-lagstiftning som heter 2004 EU261 och det är den lagstiftningen som reglerar rätten till ersättningar för flygresenärer som drabbats av förseningar och inställda flyg. Rätten till ersättning gäller alla individer, oavsett om man flyger privat eller i tjänsten. Flygningen måste dock både avgå från och ankomma vid flygplatser inom EU.

Och som om inte det vore nog behöver även flygbolagets huvudsäte finnas inom EU:s gränser. Utöver detta så finns det en rad omständigheter som kan fria flygbolagen från att behöva betala ut ersättningar. Sådana omständigheter är till exempel dåligt väder eller strejkande personal – alltså sådant som flygbolaget själva inte kan styra över. När en försening eller ett inställt flyg inträffar brukar flygbolagen vara snabba med erbjuda vouchers med mera som plåster på såren. Nöj dig inte med detta! Du har fortfarande rätt till ersättning.

I följande fall har du rätt till ersättning:

 • Förseningar: Du anländer vid din slutdestination mer än 3 timmar försenad.
 • Inställda flyg: Du har inte informerats om det inställda flyget minst 14 dagar innan avresedagen.
 • Överbokat flyg: Du har inte erbjudits en plats likvärdig den du bokade.
 • Missad anslutning: Du ankommer slutdestinationen mer än 3 timmar försenad och orsaken är en missad anslutning.

Nedan följer en sammanfattning över de kompensationer du kan kräva för förseningar, baserat på flygresans längd.

 • Försening vid kortdistansflygningar – kortare än 1500 km – du har rätt till en ersättning på €250 från TUIfly
 • Förseningar vid medeldistansflygningar – mellan 1500 km till 3500 km – du har rätt till en ersättning på €400 från TUIfly.
 • Förseningar vid långdistansflygningar – över 3500 km – du har rätt till en ersättning på €600 från TUIfly.

Försening, avbokning, överbokning eller missad anslutningsflygning? Du har rätt till:

Kort avstånd upp till 1500 kmMedelsträcka upp till 3500 kmLångsträcka från 3500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Lägre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Hur kräver man sin ersättning från TUIfly?

Innan man kräver någon ersättning behöver man ta reda på om man är berättigad ersättning eller ej. Som vi kunnat visa är detta minst sagt komplext. Man behöver sätta sig in i detaljerna kring EU:s lagstiftning gällande försenade och inställda flyg. Det krävs att man är van att läsa juridiska texter och kunna göra tolkningar av dessa.

Men nu kan du som resenär kräva din ersättning med så liten ansträngning som möjligt. Vi på Flightright gör helt enkelt jobbet åt dig. Vi behöver bara veta vilket flyg du reste med eller planerade att resa med. Använd vår kalkylator och skriv in ditt flightnummer. Du binder inte upp dig på något sätt och kalkylatorn är helt gratis. När vi ser att du är berättigad ersättning ordnar vi med allt och under tiden kan du kan luta dig tillbaka och göra något annat. Vi ser till att du får pengarna utbetalda så snabbt som möjligt. Sedan 2010 har vi vetat exakt hur vi ska vinna ditt fall. Vi har till och med gått till domstol för att hjälpa våra kunder. Hittills har över 14 miljoner kunder använt sig av våra tjänster.

KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

TUIfly – Dina rättigheter på flygplatsen

Om du drabbas av ett kraftigt försenat eller inställt flyg så har du som resenär rätt till viss service redan på flygplatsen. Det som avgör vad du har rätt till är hur lång din planerade flygning är.

 • Kortdistansflygningar – mer än 2 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Medeldistansflygningar – mer än 3 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.
 • Långdistansflygningar – mer än 4 timmars väntetid – rätt till mat och dryck, telefonsamtal, e-post och fax.

Kraftiga förseningar på över 5 timmar
Om ditt flyg är kraftigt försenat så har du utöver de grundläggande rättigheterna gällande service på flygplatsen och rätten till ersättning också rätt att avbryta din flygresa helt och hållet, samt få full återbetalning för din biljett. Det här är också lagstadgat och ingenting som flygbolagen kan undslippa.

När en avgång skjuts fram till nästa dag
Om ditt flyg flyttas fram till nästa dag har du som resenär rätt till hotell samt transport från och till flygplatsen. Ett tips är att kontakta personalen på flygbolaget direkt och få en skriftlig bekräftelse på din hotellbokning.

Väntar du på att ditt flyg ska lyfta?

Du vet väl om att du kan fylla i din flight hos oss redan nu. Skulle ditt flyg blir aktuellt för ersättning så hör vi av oss och du kan gå vidare med ditt anspråk. Ha detta som rutin varje gång du drabbas av ett försenat plan. Använd formuläret nedan:

 • €250 – €600 i ersättning per person, exklusive provision på 20-30 %.
 • 11.000.000 kunder hjälpta hittills.
 • 99% vunna rättsfall.
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Nyttiga råd & mer information om TUIfly

TUIfly är ett Tyskt flygbolag med sitt huvudsäte vid flygplatsen i Hannover. Näst efter Lufthansa är TUIfly Tysklands tredje största flygbolag. Genom att göra sig kända som flygbolaget som är ett av de bästa på charterresor har bolaget intagit en stabil position på marknaden.

Vanligt med överbokade och försenade plan
TUIfly hade många inställda inställda flyg under 2023. Hela 0,53% av alla planerade flyg ställdes in. Tittar man på förseningar ser det tyvärr inte bättre ut. Över 0,25% av flighterna blev försenade.

Gör allt för att undvika ersättningar
Man kan enkelt konstatera att om TUIfly hade betalat ut ersättning till alla sina resenärer som som drabbats av förseningar och inställda flyg, så hade konkursen varit ett faktum. Istället försöker man ofta locka med vouchers och annan ersättning som plåster på såren. Man vet också hur komplext det är att ansöka om ersättning. Det är här som Flightright kommer in i bilden och hjälper dig att kräva den ersättning du har rätt till. Slipp allt krångel och låt oss göra jobbet! Vi behöver bara ditt flightnummer för att se om du är berättigad ersättning.

TUIfly – Sammanfattning av operativa aktiviteter under 2023 

Namn på flygbolag Totalt antal flygningar Totalt antal inställda Totalt antal förseningar 
TUIfly 24.732 131 67 

Enligt Flightright Data hade TUIfly totalt 24.732 flygningar år 2023, med 131 flyginställningar och 67 förseningar. 

De 5 viktigaste flygplatserna som TUIfly flög till år 2023 

Namn på flygplats Totalt antal flygningar Totalt antal inställda Totalt antal förseningar 
Hannover 2.414 
Düsseldorf 2.219 14 
Frankfurt 1.945 10 
Stuttgart 1.529 
Palma de Mallorca – Baleariska öarna 1.436 12 

Enligt Flightright Data opererade TUIfly huvudsakligen från Hannover, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart och Palma de Mallorca-Baleariska öarna under 2023. Hannover var den mest trafikerade flygplatsen med det högsta antalet flygningar, inställningar och förseningar. 

Har du upplevt flygproblem med TUIfly?

Flightright tar hand om dina rättigheter vid flygförseningar, avbokningar och överbokning och åtar sig att se till att du får din ersättning från flygbolaget.

Rulla till toppen