Boka flyg online – Vad du bör tänka på - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

Boka flyg online – Vad du bör tänka på

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Boka flyg online
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

När är bästa tiden att boka flyg online? Att boka flyg online är ett bekvämt sätt att snabbt och enkelt resa från en plats till en annan. Det kan dock ibland vara svårt att välja rätt flyg och hålla koll på priserna. Men med rätt tips, tricks och strategier kan du se till att du snabbt hittar din nästa flygresa och bokar den så billigt som möjligt. I den här artikeln kommer vi att prata om de olika aspekterna att tänka på när du bokar flyg online.

När är bästa tiden att boka flyg online?

Om du letar efter de bästa priserna på flyg kan det vara värt att boka online. Den bästa tiden att boka flyg online är vanligtvis sen eftermiddag eller tidig kväll. Det beror på att arrangörer ofta ändrar sina priser, och de flesta flygbolag försöker då sälja biljetterna till rabatterade priser.

För internationella premiumekonomiflyg är priserna relativt låga 131 dagar i förväg och dyrast 210 dagar före avgång. Internationella ekonomiflyg blir vanligtvis dyrare 21 dagar före avgång. Detta är dock inga hårda och snabba regler och det är lämpligt att hålla ett öga på pristrender och jämföra olika flygbolag (jämför flyg) för att få det bästa priset för din flygresa.

Tumregeln här är: de billigaste tiderna är när ingen vill flyga – tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

När är den billigaste tiden att boka flyg? Vilken dag i veckan?

Vilka dagar är billigast att flyga? Det är billigast att boka flyg på tisdag eller onsdag eftersom de flesta flygbolag sänker sina priser dessa dagar i veckan. Om du vill boka ditt flyg till ett billigare pris (boka billiga flyg) är söndag vanligtvis den bästa dagen att göra det. Priserna är högst på fredag.

Du fick ett billigt flyg men nu står flygbolaget i vägen för din semesterglädje? Fastnat på flygplatsen på grund av en flygförsening? Har ditt flyg blivit inställt (inställt) eller har du tagits bort från passagerarlistan?
I var och en av de situationer som beskrivs ovan har du som passagerare rätt till ersättning. Beställ Flightright bekvämt online:
Vi verkställer din återbetalning eller din ersättning!

Hos oss kan du kontrollera dina reklamationer kostnadsfritt på två minuter. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovision).

När informerade flygbolaget dig om flygförseningen?
På flygdagen eller mindre än 14 dagar före eller mer än 14 dagar före avgång.

Berördas du också av en ombokning, inställd flygning, nekad ombordstigning eller ett missat anslutningsflyg? Kolla flyg nu. Enkelt ✔ snabbt ✔ & utan risk ✔

Boka flyg: Vilken månad är billigast för ett flyg?

Den billigaste månaden att flyga beror på vart du reser, och du hittar de bästa priserna genom att undvika högtrafik. Internationella flyg är dyrast i januari, men du kan spara upp till 40,9 % i september. Inrikesflyg är dyrast i mars, medan april är den billigaste månaden, med potentiella besparingar på cirka 33 %.

Boka flyg online

Var kan jag boka flyg online?

Det finns många webbplatser där du kan boka flyg online. Några exempel är Expedia, Flight Network och Skyscanner. Många av dem erbjuder specialerbjudanden och attraktiva rabatter om du bokar flera månader i förväg. Självklart kan du också enkelt och smidigt boka flyg online hos flygbolagen. Detta är fallet, till exempel:

 • Boka Lufthansa-flyg online
 • Boka Condor-flyg online
 • Boka Eurowings-flyg online
 • Boka Air France-flyg online
 • Boka flyg med Turkish Airlines online

Vad måste jag tänka på när jag bokar ett flyg?

När du bokar en flygresa finns det ett antal faktorer du bör tänka på, inklusive reslängd, bagagekrav, flygbolag och klass. Välj den flygplats som ligger närmast din destination och se till att du kan ta med dig allt ditt bagage. Det finns också olika flygklasser, såsom ekonomiflyg och premium ekonomiflyg eller flyg i businessklass för ännu mer komfort.

Boardingkort: Detta är vad du behöver veta om du vill boka ditt flyg online

Det är enkelt att boka en biljett online – men att få den rätt vid incheckningen kan vara ännu svårare. Av denna anledning bör du alltid anstränga dig för att läsa e-postmeddelanden från ditt flygbolag innan du flyger. E-postinformationen innehåller ofta viktig information om skyldigheter som du måste uppfylla när du har bokat online.

Resenärer behöver ofta ladda ner en app för att spara eller skriva ut boardingkortets streckkod på sin smartphone. Om du har medresenärer med dig kan du även skicka skärmdumpar av boardingkortets streckkod till dem. Vad du än bestämmer dig för, ta aldrig för mycket tid på att checka in! Flygbolag som Ryanair, Easy Jet och Wizz Air tar ofta ut höga avgifter om du inte har ett boardingkort! Så kom ihåg att checka in (online incheckning) under bokningsprocessen och checka in i tid så att allt går smidigt!

Boka flyg online: Detta är vad du bör veta om catering

När du bokar en flygbiljett bör passagerare kontrollera om måltider ingår. Om inte, kanske de är i mörker om hur lång tid det kommer att ta och om det är möjligt att beställa något ombord. Med lite förberedelser kan du se till att du inte behöver vänta på din landning med en morrande mage: kolla flygbolagets hemsida för catering innan ditt flyg och ta med nödmat ombord.

 • Kortdistans (upp till 1500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 250 €
 • Medellång distans (upp till 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 400 €
 • Långdistans (över 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 600 €

Enligt EU:s förordning om flygpassagerares rättigheter beräknas ersättningsbeloppet enligt flygvägen:

Korta sträckor upp till 1 500 km,medeldistanser upp till 3 500 km,långa sträckor från 3 500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Mindre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

Boka en flygresa med platsreservation online: vad bör man tänka på?

När du bokar en flygbiljett online kan du ibland betala rejäla avgifter för en platsreservation till standardpriset. Om du inte gör detta kommer du att få en slumpmässig plats (sits) långt borta från medpassagerare. Familjer med små barn får vanligtvis delade platser utan extra kostnad, men bara om planet inte är för trångt. För att säkerställa att du kan sitta tillsammans med dina medpassagerare kan du behöva beställa och betala för en reserverad plats direkt när du bokar biljetten.

Boka flyg via en reseportal eller är det bättre att boka direkt med flygbolaget?

Har du någonsin bokat via en reseportal? Det finns många fördelar som individer och grupper kan få när de bokar flyg via en reseportal.

Att boka via en reseportal ger kunderna större flexibilitet eftersom de kan välja mellan olika flygbolag. En sådan plattform tillåter också användare att söka efter specifika krav för att hitta den perfekta resplanen för dem. På så sätt kommer kunderna att kunna få bästa möjliga pris för sin föredragna rutt och biljett.

Det går dock även att boka direkt med flygbolaget. Även om det inte erbjuder samma bekvämlighet som att boka via en reseportal, har kunderna fortfarande tillgång till de senaste flygbolagens erbjudanden och specialerbjudanden. Det är också möjligt att prata direkt med flygbolagets support och förtydliga frågor om boknings- eller upphämtningsprocedurer.

Så det beror på dina önskemål och preferenser vilken metod du väljer. Båda alternativen har sina för- och nackdelar, men som en allmän regel, om du vill ha flexibilitet och letar efter bästa möjliga priser, överväg att boka via en resebyrå; för särskilda önskemål eller omedelbar hjälp är det bäst att boka direkt med flygbolaget.

Vårt tips: Boka flyg direkt med flygbolaget för att få mer kontroll över bokningar och återbetalningskrav.

Vilken app är bäst för att boka flyg?

Med denna app (reseapp) kan du hitta, jämföra och boka billiga flyg (billiga flyg) på några sekunder. Missa aldrig ett transportavtal igen med anpassade sökresultat och avancerade bokningsalternativ.

 • Skyscanner: Hitta billiga flygpriser med världens mest använda och populära flygapp.
 • Expedia: jämför tusentals flyg, välj ditt föredragna hotell och betala säkert med många alternativ.
 • Momondo: jämför de bästa priserna för internationella och inrikesflyg.
 • Kajak: Planera och jämför hundratals resor i en enda sökning.
 • TripAdvisor: Läs över hundratals miljoner recensioner för att hitta de perfekta resorna för din resa (flygresor).
 • Google Flights: Tjänsten erbjuder omedelbara jämförelsepriser och alla tillgängliga flygrutter för att hjälpa dig hitta det bästa erbjudandet. Webbplatsen erbjuder också funktioner som mellanlandningsförslag och kortsiktiga prisvarningar.

Vilken är den bästa sökmotorn för flyg?

Sökmotorer för flygpriser: Det finns en mängd olika flygsökmotorer som kan hjälpa dig att hitta det bästa flyget (flygerbjudanden). De mest populära och kända är:

 • Skyscanner
 • Expedia
 • momondo
 • kajak
 • Trip Advisor
 • Google Flights

Försenat flyg / inställt flyg / ombokning?

Boka flyg online: ångerrätt

Vid bokning av flyg online finns det rätt att avboka bokningen inom en viss tid efter genomförd bokning utan ekonomisk förlust. När du gör en bokning, var uppmärksam på respektive flygbolags eller resebyrås avbokningsregler.

Boka flyg online: tips för din nästa resa

 • Tänk på dagen och tiden när du strategiskt planerar din resa.
 • Använd prislarmappar för att hålla dig informerad om nya erbjudanden (flygerbjudanden).
 • Se upp för sista minuten-erbjudanden för långdistansflyg.
 • Kortdistansflyg säljs ofta slut tidigt.
 • Biljetter runt allmänna helgdagar är dyrare
 • Boka ditt flyg (retur) under mindre populära månader (augusti eller januari).
 • Flyg utanför rusningstid för att spara på kostnaderna.
 • Boka flyg direkt med flygbolaget för mer kontroll över bokningar och återbetalningskrav.
 • Jämför flygpriser – Jämför flyg: Jämför flera flyg för att hitta det bästa priset (billiga flyg).
 • Använd resejämförelseportaler och flygsökmotorer för att lista olika erbjudanden.
 • Läs recensioner från andra passagerare och notera eventuella avgifter eller extra kostnader.
 • E-postadress och resdatum: Innan du bokar en resa, kontrollera alltid att e-postadressen och resedatum som anges är korrekta.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Har du problem med en flygförsening och vill inte ta det med ro? Då finns Flightright där för dig. Det spelar ingen roll om du vill kräva ersättning för ombokning av flyg, ersättning för överbokning eller ersättning för inställt flyg. Vi är glada att kunna hjälpa dig.

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen