Största flygplatsen i världen: efter antal passagerare och område - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Största flygplatsen i världen: efter antal passagerare och område

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Största flygplatsen
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

I tider av växande turism och ständigt framskridande teknisk utveckling har flygplatser blivit världens centrala transportnav. Fler och fler människor reser varje år och varje flygplats erbjuder olika egenskaper när det gäller passagerarvolym, storlek och tjänster. I det här blogginlägget ska vi titta närmare på världens största flygplatser, både med fokus på deras passagerartrafik (passagerarantal) och deras område. Vi kommer att upptäcka några intressanta fakta om de mest imponerande flygplatserna i världen och filtrera bort de tio största flygplatserna!

Fick du inte gå ombord på flygplanet trots incheckning?
Beställ Flightright bekvämt online:
Vi verkställer din återbetalning eller din ersättning!

Hos oss kan du kontrollera dina reklamationer kostnadsfritt på två minuter. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovision).

När informerade flygbolaget dig om flygförseningen?
På flygdagen eller mindre än 14 dagar före eller mer än 14 dagar före avgång.

Berördas du också av en ombokning, inställd flygning, nekad ombordstigning eller ett missat anslutningsflyg? Kolla flyg nu. Enkelt ✔ snabbt ✔ & utan risk ✔

Vilka är de största flygplatserna i världen?

De största flygplatserna i världen mätt efter passagerarvolym är: Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (USA) med 107,39 miljoner passagerare per år, Beijing Capital International Airport (Kina) med 96,51 miljoner passagerare, Dubai International Airport (Förenade Arabemiraten) med 88,21 miljoner passagerare, Los Angeles International Airport (USA) med 87,53 miljoner passagerare, Tokyo Haneda Airport (Japan) med 85,41 miljoner passagerare och O’Hare International Airport (USA) med 79,84 miljoner passagerare. London Heathrow (Storbritannien), Shanghai Pudong International Airport (Kina), Hong Kong International Airport (Hong Kong) och Paris Charles-de-Gaulle Airport (Frankrike) följer på de följande platserna i rankingen.

Vilken är den mest trafikerade flygplatsen i världen?

Världens mest trafikerade flygplats: Den mest trafikerade flygplatsen i världen är Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport i USA. Den har årliga passagerarantal på över 107 miljoner passagerare, vilket gör den till den mest trafikerade flygplatsen i världen. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport har också det största området på 4 700 acres, vilket är cirka 7 kvadratkilometer.

Vilken är den största flygplatsen i världen efter område?

Världens största flygplats: Den största flygplatsen i världen baserat på dess område är King Fahd International Airport (KFIA) i Saudiarabien. Den har en enorm yta på mer än 789 kvadratkilometer, vilket är nästan tio gånger så stort som den näst största flygplatsen. King Fahd International Airport ligger öster om den saudiska hamnstaden Dammam och är även känd som DWC (Dammam-Worldwide Airport).

Vilken flygplats är den mest trafikerade i Europa?

Många flygresenärer (passagerare) ställer sig denna fråga; vilken är den mest trafikerade flygplatsen i europa Istanbul Airport (IST) är den största flygplatsen i Europa. Med mer än 71 miljoner passagerare per år är det den mest trafikerade flygplatsen i Europa, före London Heathrow (LHR).

Vilken är den största flygplatsen i Tyskland?

Den största flygplatsen i Tyskland är Frankfurt am Main International Airport (FRA). Med en volym på cirka 65 miljoner besökare 2019 säkrade den sin position som den främsta löparen överst på prispallen. Med en total yta på drygt 5 kvadratkilometer är det också en av de största flygplatserna i Europa. FRA har två banor som är lämpliga för trafik i alla riktningar.

 • Kortdistans (upp till 1500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 250 €
 • Medellång distans (upp till 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 400 €
 • Långdistans (över 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 600 €

Enligt/dina-rattigheter/eu-regler om flygpassagerares rättigheter beräknas ersättningsbeloppet enligt flygvägen:

Korta sträckor upp till 1 500 km,medeldistanser upp till 3 500 km,långa sträckor från 3 500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Mindre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)
KONTROLLERA DIN ERSÄTTNING PÅ 2 MINUTER

De 10 största flygplatserna i världen efter passagerarvolym

Utöver området är mängden flygresenärer (passagerarantal) särskilt relevant för storleken på en flygplats. Airports Council International (ACI), paraplyorganisationen för internationella kommersiella flygplatser, övervakar noga hur många personer som behandlas varje dag på flygplatser runt om i världen för att fastställa trender och publicera relevant statistik. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport rankas som nummer 1 bland de 10 mest trafikerade flygplatserna i världen.

En översikt över de största flygplatserna i världen:

1. Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport – USA

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (ATL) är den #1 mest trafikerade flygplatsen i världen. Med över 75,5 miljoner passagerare per år är det en av de största och mest kända flygplatserna i världen. Den består av sju terminaler med en total yta på över 13 kvadratkilometer och erbjuder direkta flygförbindelser (non-stop-flyg) till länder på fem kontinenter. Passagerare kan hitta över hundratals restauranger, kaféer och barer, samt shopping och nöjen där.

2. Dallas Fort Worth International Airport – USA

Dallas Fort Worth International Airport (DFW) är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen, med över 62,5 miljoner passagerare per år. Den täcker en yta på mer än 17 kvadratkilometer och består av fyra terminaler.

3. Denver International Airport – USA

Denver International Airport (DEN) är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen, med över 58,8 miljoner passagerare per år. Den täcker en yta på över 54 kvadratkilometer och består av sju terminaler.

4. O’Hare International Airport – USA

O’Hare International Airport (ORD) är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen, med över 54 miljoner passagerare per år. Den täcker en yta på mer än 18 kvadratkilometer och består av fyra terminaler.

5. Los Angeles internationella flygplats – USA

Los Angeles International Airport (LAX) är en av de största och mest trafikerade flygplatserna i världen och hanterar över 48 miljoner passagerare per år. Den täcker en yta på cirka 21 kvadratkilometer och består av nio terminaler.

6. Charlotte Douglas internationella flygplats – USA

Charlotte Douglas International Airport (CLT) är en stor flygplats i Charlotte, North Carolina med direkta förbindelser inom USA och runt om i världen. Flygplatsen har fem terminaler som täcker en yta på 5 kvadratkilometer och hanterar mer än 43,3 miljoner passagerare årligen.

7. Orlando International Airport – USA

Orlando International Airport är en internationell flygplats i centrala Florida som hanterar mer än 40,3 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen har faciliteter som butiker, restauranger, taxfreebutiker och ett VIP-program.

8. Guangzhou-Baiyun internationella flygplats – Kina

Guangzhou-Baiyun International Airport är en internationell flygplats i den kinesiska provinsen Guangdong med direktförbindelser till städer i Kina och runt om i världen. Flygplatsen tar emot över 40,2 miljoner passagerare årligen.

9. Chengdu Shuangliu internationella flygplats – Kina

Chengdu Shuangliu International Airport (CTU) är en av de största flygplatserna i Kina. Flygplatsen tar emot över 40,1 miljoner passagerare årligen och har moderna faciliteter.

10. Harry Reid internationella flygplats – USA

Harry Reid International Airport är en internationell flygplats i den amerikanska staden Las Vegas. Flygplatsen tar emot över 39,7 miljoner passagerare årligen.

De största flygplatserna i världen efter område

Flygplatsernas storlek kan variera beroende på deras verksamhetsvolym och andra faktorer. Det finns många flygplatser i världen som kan studeras utifrån deras storlek. De tio största flygplatserna i världen efter område är:

 • King Fahd International Airport (Saudiarabien)
 • Chengdu Tianfu internationella flygplats (Kina)
 • Denver International Airport (Colorado, USA)
 • Dallas/Fort Worth International Airport (Texas, USA)
 • Orlando International Airport (Florida, USA)
 • Washington Dulles International Airport (USA)
 • George Bush Intercontinental Airport (USA)
 • Shanghai Pudong internationella flygplats (Kina)
 • Kairos internationella flygplats (Egypten)
 • Suvarnabhumi International Airport (Thailand)

Dessa är de största flygplatserna i Europa

Turismen och flygresorna i Europa är på uppgång igen efter ett svårt år med restriktioner orsakade av covid-19-pandemin. Antalet passagerare har förändrats jämfört med föregående år. Många flygplatser öppnar sina dörrar och erbjuder återigen gästerna en mängd olika resealternativ. Även om antalet passagerare (flygpassagerare) fortfarande ligger under föregående års nivå visar bokningssiffrorna tydliga tecken på en återhämtning i flygtrafiken till Europa. Resenärer kan därför se fram emot ett attraktivt erbjudande!

Istanbuls flygplats

Istanbuls flygplats är för närvarande den mest trafikerade flygplatsen i Europa, efter att ha gått om London Heathrow som Europas mest trafikerade flygplats 2019. Under de första tio månaderna 2022 reste runt 53 miljoner passagerare dit – en minskning med 7,7 procent jämfört med 2019. Men trots nedgången är Istanbuls flygplats fortfarande kungen bland europeiska flygplatser. Det ligger före London Heathrow Airport, Paris Charles de Gaulle Airport, Amsterdam Schiphol Airport och Frankfurt Airport – ranking 2:a till 5:e respektive.

Dessa topp 5 står för nästan hälften av all passagerartrafik i Europa, vilket gör dem till de största och viktigaste i sin klass. Var och en av dessa hisnande flygplatser tillåter människor från hela världen att ta sig till sin destination med hjälp av den modernaste transportformen, flyget. Några av kontinentens största och modernaste flygplatser är följande:

En översikt över de största flygplatserna i Europa:

De största flygplatserna i Tyskland

Tyskland är ett land med många stora flygplatser som hanterar miljontals resenärer varje år. Den största tyska flygplatsen är Frankfurts flygplats, som toppar listan över Europas största flygplatser på nummer 5. Med nästan 65 miljoner passagerare 2019 var det Tysklands mest trafikerade flygplats och även efter nedgången i passagerarantalet till följd av Covid 19-pandemin 2020 var det fortfarande den största tyska flygplatsen. Münchens flygplats kommer på andra plats med nästan 43 miljoner besökare, följt av Düsseldorf på tredje plats.

Flygplatsen Frankfurt am Main

Några av de största flygplatserna i landet är följande:

 • Frankfurts flygplats: Frankfurt/FRA
 • Münchens flygplats: München/MUC
 • Düsseldorfs internationella flygplats: Dusseldorf/DUS
 • Hamburgs flygplats: Hamburg/HAM
 • Stuttgarts flygplats: Stuttgart/STR
 • Flygplats Köln/Bonn/CGN
 • Leipzig/Halle flygplats
 • Bremens flygplats
 • Hannover-Langenhagen flygplats/HAJ
 • Flygplats Nürnberg/Nue

Slutsats på ämnet: De största flygplatserna i världen

Ingen sten har lämnats ovänd sedan 2020. Världen har förändrats mycket. Effekterna av pandemin (COVID-19) har varit avgörande för Kinas och USA:s framväxt i den globala passagerartrafiken. Europeiska länder har en del att ta igen, men kan återta framträdande plats under de närmaste åren och återgå till sin 2019-ranking.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Har du problem med en flygförsening och vill inte stå och göra ingenting? Då är Flightright där för dig. Oavsett om du vill begära kompensation för ombokning av flyg, kompensation för överbokning eller kompensation för inställd flyg. Vi stöttar dig gärna.

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen