När är en flygning en non-stop-flygning? - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

 När är en flygning en non-stop-flygning?

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

När är en flygning non-stop
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Det finns många olika flygningar inom luftfarten. Det finns inrikesflyg, kontinentala flyg, kortdistansflyg, långdistansflyg och även non-stop-flyg. Men vad exakt ligger bakom termen non-stop-flyg och när räknas en non-stop-flygning som en sådan? Dessa och andra frågor besvarar vi i vår senaste bloggartikel.

Vad är en non-stop-flygning? Kortfattat förklarat:

Vad exakt menas med en non-stop-flygning? Inom luftfarten är en non-stop-flygning en flygning som inte kräver någon mellanlandning mellan avgångs- och ankomstpunkt. Non-stop-flyget är därför det bekvämaste sättet att flyga, eftersom du helt enkelt går på planet och anländer direkt till din destination utan några ytterligare stopp däremellan. Nackdelen är att non-stop-flyg vanligtvis också är de dyraste av alla flygningar på grund av detta avslappnade sätt att flyga.

Vilken är den längsta non-stop-flygningen?

Det finns tusentals non-stop-flygningar runt om i världen. Men vilken flygning är längre än alla andra och tar resenärer halvvägs över jordklotet, vilket gör den till världens längsta nonstop-flygning? Singapore Airlines interkontinentala flygning anses vara den längsta nonstop-flygningen i världen och förbinder Singapore med New York utan att byta plan. Flygningen, som har funnits sedan 2018, täcker en sträcka på över 15 000 kilometer och tar cirka 17,5 timmar. Flygplanet är specialdesignat för den långa flygtiden och erbjuder t.ex. högre takhöjd, specialbelysning och mer sovkomfort än konventionella långdistansflygplan.

Hur länge kan ett flygplan flyga nonstop?

Upp till 28 timmars nonstop-flygning. Är det ens möjligt? Vanliga passagerarjetplan kan inte göra det ännu, eftersom de inte kan lagra tillräckligt med bränsle i sina tankar. Men militärflygplan eller specialflygplan som den amerikanske presidentens Air Force One kan göra det. Dessa plan kan tankas mitt under flygningen och behöver inte landa för att tanka.

Har du drabbats av en överbokning, flygförsening, inställt flyg eller missad anslutning? Kontrollera med vår beräkningsapp om du kan få kompensation för din problemstörning.

Är ett non-stop-flyg alltid ett direktflyg?

Ja, ett non-stop-flyg är alltid ett direktflyg. Å andra sidan är ett direktflyg inte alltid ett non-stop-flyg. Men det kommer vi till om en stund.

Har du problem med ett inställt flyg och vill inte ta det med ro? Det borde du inte heller göra. Du har trots allt rätt till ersättning i många fall av inställda flyg.

I alla de situationer som beskrivs ovan har du som passagerare rätt till ersättning. Beställ Flightright bekvämt online:

Vi kommer att driva igenom din återbetalning och din ersättning!
Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus arvode)

När informerade flygbolaget dig om det inställda eller försenade flyget?
På flygdagen eller mindre än 14 dagar före eller mer än 14 dagar före avgång.

Har du också drabbats av en överbokning, ombokning eller missat anslutningsflyg? Kontrollera ditt flyg nu. Enkelt ✔ snabbt ✔ & utan risk ✔Sie haben die Möglichkeit, Ihr Konto aufzubessern. Mit unserer 100% No-Win-No-Fee-Politik können Sie online Geld abheben, ohne dass Sie dafür etwas bezahlen müssen.Kontakta

Vad räknas som ett direktflyg – måste du byta plan?

Ett direktflyg, precis som ett non-stop-flyg, tar passagerarna direkt till sin destination utan att de behöver byta plan. Med en direktflygning är det dock möjligt för flygbolaget att planera in en mellanlandning, t.ex. för att tanka, byta personal eller släppa ombord andra passagerare. De andra passagerarna behöver dock inte lämna flygplanet och om de ändå sover kanske de inte ens märker av mellanlandningen.

Vad är skillnaden mellan en nonstop-flygning och en direktflygning?

Skillnaden mellan ett direktflyg och ett nonstopflyg är att ett direktflyg kan innehålla mellanlandningar, till exempel för att tanka flygplanet eller för att släppa ombord fler passagerare. Ett non-stop-flyg tar däremot passagerarna direkt till deras destination utan mellanlandning och är därför den snabbaste, men vanligtvis också den dyraste formen av flygresa.

Vilken är den rättsliga grunden för nonstop- och direktflyg?

Den rättsliga grunden för nonstop- och direktflyg finns i Warszawakonventionen från 1929, som reglerar den internationella flygtrafiken. Enligt denna är ”lufttrafikföretaget” endast skyldigt att transportera den som köpt en biljett. Det står dock ”lufttrafikföretaget” fritt att bestämma vilka flygplan och vilken besättning som skall användas för detta ändamål. Det kan till exempel hända att passagerare bokar ett direktflyg från Berlin till Bangkok och tror att de kommer att transporteras dit direkt. I verkligheten landar dock planet i Dubai och därifrån fortsätter flygningen med ett partnerflygbolag. Det som flygresenärer kan tolka som bedrägeri och fräckhet är lagligt och tillåtet från den juridiska sidan.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Du har bokat ett dyrt direktflyg eller nonstopflyg och nu är det försenat eller till och med helt inställt?

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen