Ditt flyg Rätt till vård-tjänster! - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

Passagerares rättigheter: Din rätt till assistans!

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Passagerares rättigheter - Din rätt till vårdtjänster
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

De viktigaste fakta om ”assistanstjänster”

 • Assistanstjänster är en viktig del av flygpassagerarnas rättigheter och fungerar som assistans för passagerarna.
 • Passagerare har rätt till lämplig assistans vid flygstörningar.
 • Väntetidens längd påverkar vilka assistanstjänster som gäller.
 • Måltider, drycker, kommunikationsmöjligheter och, vid behov, hotellövernattning är typiska tjänster.
 • I händelse av överbokning är vårdtjänster tillgängliga utan väntetid.
 • Det är viktigt att spara kvitton noggrant för att säkerställa en smidig ersättning.
 • En omsorgstjänst ger fysisk komfort och signalerar flygbolagets engagemang för passagerarens välbefinnande.


Har ditt flyg blivit försenat eller inställt? Kontrollera dina rättigheter nu och öka dina chanser till ersättning

Flygpassagerares rättigheter fokuserar på omsorgstjänster för att ge passagerare stöd i oförutsedda situationer. Detta inkluderar erbjudanden om att stödja människor i behov av vård i deras vardag och ytterligare vårdtjänster i enlighet med lagstadgade krav. Passagerarna har rätt till dessa tjänster, som är utformade för att minimera olägenheter vid försenade eller inställda flyg. Läs mer om detta ämne här: Förmåner för anhörigvårdare.

Vem har rätt till assistans?

Passagerare har också rätt till lämpliga omsorgstjänster från flygbolaget i händelse av stora förseningar och inställda flyg, oavsett bokningsklass eller biljettpris. Dessa assistanstjänster är tillgängliga för alla passagerare som drabbas av oförutsedda händelser, inklusive förseningar, inställda flyg eller nekad ombordstigning.

Vad räknas som assistans?

Assistanstjänster omfattar t.ex. måltider, drycker, möjlighet att ringa telefonsamtal eller kommunicera via e-post och, vid behov, hotellövernattning och transfer. Dessa tjänster är avsedda att ge passagerarna lämplig komfort och stöd under oförutsedda flygstörningar.

I situationer som kräver en övernattning kan flygbolaget också tillhandahålla hotellrum och organisera transfer mellan flygplatsen och hotellet. Dessa assistanstjänster gäller oavsett vilken biljettklass som bokats eller det ursprungliga biljettpriset. Syftet är att göra passagerarnas vistelse på flygplatsen så behaglig som möjligt under oförutsedda omständigheter och att ge dem nödvändig assistans.

När har jag rätt till omsorgstjänster?

Som konsument har du en tydlig rätt till assistanstjänster i situationer som orsakas av flygförseningar, inställda flyg eller andra oförutsedda händelser. Dessa tjänster är utformade för att stödja ditt vardagsliv under väntetider på flygplatsen och omfattar aspekter som måltider, drycker, kommunikationsalternativ och, vid behov, hotellboende och transfer.

Den specifika längden på väntetiden avgör vilka assistanstjänster som kan utnyttjas. Oavsett ruttens längd börjar tjänsterna från 2 timmar för kortdistansflyg och sträcker sig upp till 5 timmar för alla rutter. Dessutom har du rätt till vård utan väntetid i händelse av överbokning.

Det är tillrådligt att förvara alla kvitton på ett säkert ställe så att du kan få ersättning på ett smidigt sätt i händelse av oanvända assistanstjänster. Som flygresenär bör du känna till dina rättigheter och, om nödvändigt, aktivt driva igenom krav för att få lämplig ersättning. Assistanstjänster ger inte bara fysiskt stöd, utan signalerar också flygbolagets åtagande att ta hand om ditt välbefinnande och vardagsliv i oförutsedda situationer.

Översikt över assistanstjänster vid försenade och inställda flyg: vad passagerarna har rätt till

Här följer en omfattande översikt över de assistanstjänster som passagerarna har rätt till i olika flygsituationer:

 • Från en väntetid på 2 timmar (kortdistans – upp till 1 500 km): passagerare har rätt till drycker, måltider, telefonsamtal och användning av e-post för att stödja vardagen under väntetiden.
 • Från 3 timmars väntetid (medeldistans – upp till 3 500 km): På medeldistansflygningar erbjuds passagerarna drycker, måltider, telefonsamtal och användning av e-post för att säkerställa lämplig vård.
 • Från 4 timmars väntetid (långdistans – från 3 500 km): På långdistansflygningar erbjuds passagerarna omsorgstjänster som drycker, måltider, telefonsamtal och e-postanvändning för att säkerställa en viss komfortnivå.
 • I händelse av överbokning: Alla assistanstjänster är tillgängliga för dig utan väntetid för att säkerställa smidig hantering.
 • Från 5 timmars väntetid (alla linjer): Passagerare har rätt till drycker, måltider, telefonsamtal och e-post för att tillgodose sina behov under längre väntetider.
 • Avgång nästa dag (alla linjer): För passagerare vars flyg avgår nästa dag kommer boende inklusive transfer och transport till och från flygplatsen att tillhandahållas för att säkerställa lämpligt stöd och omsorg.

Dessa assistanstjänster är utformade för att ge lämpligt stöd till passagerare i olika situationer och säkerställa en viss nivå av komfort under oförutsedda flygstörningar.

Har du inte fått någon vård? Flightright kan hjälpa dig med ersättning!

Om flygbolaget inte tillhandahåller catering är det lämpligt att noggrant spara alla kvitton för dina utgifter. Om du måste övernatta nära flygplatsen ber vi dig också att spara alla fakturor och kvitton för taxiresor eller kollektivtrafik.

Tillsammans med din ersättning skickar vi en kopia av dina kvitton till flygbolaget och begär gärna ersättning för dina cateringkostnader. Flightright.co.uk hjälper dig att driva dina krav och ser till att du får lämplig ersättning för olägenheter och utgifter.

Kompensation och ersättning för cateringkostnader vid försenat eller inställt flyg – så enkelt är det!

Har du drabbats av ett försenat eller inställt flyg? Förutom kompensation har du också rätt till catering under väntetiden. Om flygbolaget inte tillhandahåller dessa tjänster kan du kräva ersättning för dina kostnader. Du kan få din ersättning i bara tre enkla steg! Ingen ansträngning och ingen risk för dig.

Registrera bara din flygresa på vår webbplats, ladda upp relevanta dokument och vi tar hand om resten. Flightright.co.uk finns till hands för att se till att dina rättigheter upprätthålls och att du får den ersättning du förtjänar.

Steg 1 – Hjälp vid försenade och inställda flyg

Ange ditt flightnummer och datum. Det tar bara några minuter. Vi kommer sedan omedelbart att kontrollera om du har rätt till ersättning för ditt försenade eller inställda flyg. Vårt system gör det möjligt för oss att kontrollera din situation snabbt och effektivt.

Du kommer att få vår återkoppling om eventuella krav och ytterligare steg senast inom 24 timmar. Vi kommer att vara med dig hela vägen för att se till att du får den ersättning du har rätt till.

Steg 2 – Hjälp vid försenade och inställda flyg

När vi har kontrollerat ditt anspråk tar vi nästa steg. Vi skriver direkt till flygbolaget och driver aktivt igenom ditt krav på ersättning.

Om det skulle behövas kommer vi inte att dra oss för att vidta rättsliga åtgärder för att försvara dina rättigheter. Hela processen genomförs utan extra kostnad eller risk för dig. Vårt erfarna team ser till att dina intressen skyddas och kommer att göra allt som står i deras makt för att se till att du får den ersättning som du enligt lag har rätt till.

Steg 3 – Hjälp vid försenade och inställda flyg

Vi håller dig uppdaterad och informerar dig om hur det går med ditt ersättningskrav. Så snart vi får ersättningen från flygbolaget vidarebefordrar vi pengarna till dig omedelbart. Vår provision är vanligtvis 20-30% (plus moms) och betalas endast om vi är framgångsrika. Detta ger dig en avslappnad och säker hantering på vägen till din ersättning.

Vårt tips: Spara alltid alla kvitton, särskilt för cateringkostnader och eventuell hotellövernattning. Dessa kvitton är till hjälp när du ansöker om ersättning i händelse av vårdtjänster.

Slutsats om assistanstjänster

Assistanstjänster spelar en avgörande roll när det gäller passagerares rättigheter, särskilt i händelse av oförutsedda omständigheter som försenade eller inställda flyg. Passagerare har en tydlig rätt till en mängd olika stödtjänster, allt från måltider och drycker till kommunikationsalternativ och, om nödvändigt, hotellboende. Väntetidens längd påverkar vilka stödtjänster som gäller, från 2 timmar för kortdistansflyg upp till 5 timmar för alla linjer.

Det är särskilt viktigt att vara beredd på att spara alla kvitton noggrant, särskilt för vårdtjänster som inte tillhandahålls. Detta säkerställer att passagerarna snabbt kan få ersättning. Det är viktigt att känna till sina rättigheter och, om nödvändigt, aktivt göra anspråk gällande för att erhålla lämplig ersättning.

Omsorgstjänster ger inte bara fysisk komfort, utan signalerar också flygbolagets engagemang för att ta hand om passagerarnas välbefinnande. Sammantaget tjänar dessa tjänster till att stödja resenärernas dagliga liv i oförutsedda situationer och ge dem den hjälp och omsorg de behöver.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Vill du hävda dina passagerarrättigheter utan krångel? Flightright står på din sida! I händelse av försenade, inställda eller överbokade flyg tar vi över processen åt dig. Kontakta oss och säkra din ersättning – enkelt, smidigt och utan risk.

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till kompensation vid förseningar, inställda flyg, överbokningar och missade anslutningsflyg. De kan få upp till 600 euro i kompensation per person (minus framgångsprovisionen). Denna ersättning är oberoende av biljettpriset. Flightright upprätthåller dina rättigheter åt dig. I domstol om det behövs.

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina passagerarrättigheter! Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. ✔️Enkelt, ✔️snabbt ✔️och utan risk

Som marknadsledande konsumentportal kämpar Flightright för att flygpassagerares rättigheter ska upprätthållas. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till Europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004.

Som experter inom området flygpassagerares rättigheter hävdar vi din rätt till ersättning gentemot flygbolaget!

Rulla till toppen