De mest användbara semester- och reseprylarna - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

De mest användbara semester- och reseprylarna

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

De mest användbara semester- och reseprylarna
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Att packa en resväska är förmodligen inte de flesta passagerares favoritsyssla. I följande artikel presenterar vi dock så bra semesterprylar att du med glädje kommer att packa ner dem i din resväska.

Reseprylar – Semesterprylar: Våra 15 bästa reseprylar för semestern

Coola semesterprylar är roliga och gör livet enklare. I följande tabell presenterar vi de bästa semesterprylarna. För att ge en bättre överblick har vi delat in reseprylarna för semestern i, reseprylar för kvinnor och kvinnliga läs, reseprylar för män och manliga läs och reseprylar för barn. Denna indelning är endast avsedd för orienteringsändamål. Du är naturligtvis helt fri att välja de semesterprylar som bäst tjänar dina syften.

Resor Prylar KvinnorResor Prylar MänReseprylar barn
Uppblåsbar kudde:
Oavsett om det gäller en långdistansflygning, en tågresa eller en bilsemester kan en uppblåsbar kudde göra resan bekväm. En sådan kudde kan också fungera bra när du kopplar av på stranden eller campar. De flesta av dessa kuddar är också vattentäta. De kan också förvaras i ditt handbagage för att spara utrymme.
Anteckningsbok för resor:
En resedagbok kan användas för att dokumentera vackra semesterminnen. Den erbjuder också gott om utrymme för skisser och idéer.
Tablet:
Ja, för mycket skärmtid är inte bra för barn. Men en surfplatta som denna kan göra mycket mer än att förse de små med serier. Deras favoritsånger kan spelas upp på den och digitala versioner av brädspelsklassiker hjälper också till att förkorta den långa restiden.
Litet larm i fickan:
Den som vill känna sig lite säkrare när han går genom sin semesterort på kvällen bör överväga ett minilarm i fickan. Med en knapptryckning kan potentiella angripare skrämmas på flykten av ett högljutt larm.
Sandavvisande strandhandduk:
Stranden är naturligtvis fantastisk. Men sanden som fastnar på den våta handduken är mindre bra. Om du inte vill låta en sandig handduk förstöra din dag på stranden är den här gadgeten ett bra val.
Målarböcker:
Att måla och rita är ett avkopplande sätt för både barn och vuxna att fördriva tiden på resan. För att undvika fläckar bör man dock välja träkritor som ritverktyg för yngre barn här.
Handduk för resor:
Ingen resa bör vara utan en handduk. Mikrofiberhanddukar är särskilt utrymmessnåla. De kan rullas ihop och får då lätt plats i handbagaget.
Kompakt picknickfilt:
För att kunna äta bekvämt eller bara koppla av i det fria är en mysig bas ett grundläggande krav. Många picknickfiltar kan vikas ihop till en liten och lättpackad storlek och kan därför tas med överallt.
Trådlösa hörlurar:
Hörlurar är en bra idé för alla resenärer. Men särskilt barnmusik och barnserier kan vara påfrestande för medresenärernas nerver. Med rätt hörlurar kan barnen dock lyssna på musik utan att störa andra.
Fickkniv med olika funktioner:
En riktig klassiker när det gäller prylar av alla de slag. Särskilt om du har planerat en äventyrlig semester är en fickkniv helt oumbärlig. Men bara flasköppnaren eller korkskruven i en multifunktionsfickkniv kan rädda en semesterfest. När du flyger hör fickkniven dock hemma i resväskan och inte i handbagaget.
Sömnmask:
Många flygresenärer har svårt att sova på grund av belysningen på planet. En sömnmask gör det mycket lättare att somna.
Samling av resespel:
Med en spelsamling i resestorlek kan du förvandla flygresan till en spelkväll för hela familjen. Det är ett säkert sätt att tillbringa en timme eller två på flygresan.
Reseprylar för kvinnor, män och barn

Din resa är välplanerad, allt ingår: reseprylar! Semesterbudgetar! Men nu kommer flygbolaget i vägen för din semesterlycka? Ditt flyg är inställt!

Har jag rätt till ersättning? Snabbt svar: JA!

Hos oss kan du kontrollera ditt krav kostnadsfritt på två minuter. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus arvodet).

Har du också drabbats av en överbokning, flygförsening eller missad anslutning? Kontrollera ditt flyg nu. Enkelt ✔ snabbt ✔ och utan risk ✔

#1 Reseprylar – Res säkert

För det mesta kan du inte undvika att ha med dig en eller två värdesaker. Om du vill skydda dina värdesaker är ett portabelt kassaskåp en bra idé. På så sätt är din smartphone, laptop eller plånbok optimalt skyddad under resan.

#2 Första hjälpen-kit

Det spelar ingen roll om det är ett äventyr eller en familjesemester. Skador kan alltid inträffa. Lyckligtvis kan de flesta skador behandlas med ett välfyllt första hjälpen-kit. Därför är den här prylen ett absolut måste för alla resenärer.

Första hjälpen-kit
Första hjälpen-kit

#3 Reseprylar – Powerbank

Även om en paus från den digitala världen säkert skulle göra en del resenärer gott, är det väldigt få som lämnar sina smartphones bakom sig. Den som inte vill avstå från sin tekniska utrustning på resan behöver ström. Och ärligt talat är en smartphone också väldigt praktisk på resan. Att navigera, boka hotell eller vandrarhem, leta efter aktiviteter, översätta texter och mycket mer kan göras mycket enklare med teknisk support. Med en powerbank i bagaget behöver du inte oroa dig för att plötsligt stå utan batteri.

En kompakt powerbank för resan är därför onekligen mycket praktisk. Innan du köper bör du fundera över vilka krav du har på en powerbank. Ska den bara kunna ladda din mobiltelefon eller även din bärbara dator? Förutom klassiska modeller som behöver laddas på ett hotell finns det också en variant för semesterfirare utomhus. En sådan solcellsbaserad powerbank laddas, som namnet antyder, av solen.

Powerbank
Powerbank

#4 Bluetooth-högtalare

En semester utan musik? Knappast tänkbart. Med en bärbar Bluetooth-högtalare kan du njuta av musik överallt. Oavsett om det är på stranden, runt lägerelden eller i bekvämligheten av ditt eget hotellrum, med en Bluetooth-högtalare behöver du inte missa dina favoritlåtar någonstans.

#5 Reseprylar – resväskvåg

Med en egen liten bagagevåg kan du bespara dig otrevliga överraskningar på flygplatsen. Du kan enkelt väga ditt bagage själv och på hemresan se till att semestersouvenirerna inte har gjort ditt bagage för tungt.

#6 Resekudde

Vem känner inte till det, nackspänningar under långa resor i bilen och på långa flygningar …
En resekudde ger lindring vid sådana tillfällen. Den ökar komforten och är lätt att ta med. För det mesta får den till och med plats i handbagaget. Om inte, rekommenderas en uppblåsbar resekudde.

#7 Semesterprylar – silikonflaskor

Om du flyger på semester måste du följa reglerna för handbagage. Schampo och balsam i normalstorlek uppfyller inte kraven. Med påfyllningsbara silikonflaskor kan du fylla på själv hemma och spara pengar. Små prover från märkestillverkare är vanligtvis oproportionerligt dyra.

#8 Reseprylar – Läkare för sting

Särskilt om du planerar en semester med mycket natur kan du inte undvika insektsbett. Denna semesterpryl lindrar klåda och smärta från insektsbett genom att applicera värme på det drabbade området.

#9 Bagageväskor

Att organisera sitt eget bagage kan vara en riktig utmaning, särskilt på långa resor. Om du har en stor ryggsäck eller resväska och behöver hitta något, kommer det sannolikt att röra till hela ditt bagage. Med praktiska packväskor kan du undvika kaoset och bespara dig själv ett långt letande.

#10 Kabelbindare

Kabelbindare är förmodligen inte den mest spännande reseprylen. Men de är desto mer praktiska. Oavsett om du behöver extra skydd för spärren på din resväska eller för att förhindra att dina hörlurskablar knyts ihop, är buntband perfekta. Om du tycker att de vanliga buntbanden för engångsbruk är för tråkiga, kan du också välja den färgglada återanvändbara versionen. Här finns ett oändligt urval.

#11 Utdragbar selfie-pinne

En vacker resa behöver fångas med ännu vackrare bilder. En infällbar selfiepinne är den perfekta resegadgeten. För ännu bättre bilder kan fotoentusiaster också köpa ett tilläggsobjektiv för smartphones.

Utdragbar selfie-pinne
Utdragbar selfie-pinne

#12 prylar för semestern – bagagelås

Om du är orolig för innehållet i dina resväskor kan ett bagagelås ge extra säkerhet. Om resväskan är låst med ett bagagelås är det mycket svårare för potentiella tjuvar att ta ut enskilda föremål ur ditt bagage.

Lås för bagage
Lås för bagage

#13 Vattentätt fodral för smartphone

Många smartphones är redan stänksäkra idag. Ett vattentätt smartphonefodral är dock fortfarande en riktigt cool gadget för stranden. För med ett sådant fodral kan mobiltelefonen också tas i vattnet! På så sätt kan man också ta fantastiska bilder av vattenaktiviteter.

#14 Ficklampa

En ficklampa är mångsidig och bör inte saknas i något resebagage. Oavsett om du vill berätta läskiga historier runt lägerelden, spela skuggspel eller bara se något på en nattvandring, kommer du att vara glad att ha en ficklampa med dig.

#15 Reseprylar – Tigerbalsam

Tigerbalsam kommer ursprungligen från Kina och kan köpas som en vit eller röd salva. Termen Tiger Balm är ett varumärke. Det finns många läkemedel med samma eller liknande ingredienser. Balsamen sägs vara en liten mirakelkur mot förkylningar och ledbesvär. Som ett skonsamt sätt att slippa en droppande näsa är denna resepryl därför definitivt att rekommendera.

Bonus: Reseorganisatör

Travel Organizer
Travel Organizer

Har du inte stuvat undan alla dina reseprylar än? Då kan det sista verktyget vi vill presentera för dig vara lösningen. En reseorganisatör för ännu fler reseprylar! Med en reseorganisatör kan du hålla ordning på alla dina reseprylar och ha dina viktigaste prylar nära till hands.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Din resa är välplanerad, allt är klart: reseprylar! Semesterbudgetar! Men nu kommer flygbolaget i vägen för din semesterlycka? Ditt flyg är inställt!

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen