De bästa tipsen mot tristess på flyget - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 375 omdömen

De bästa tipsen mot tristess på flyget

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

tristess på flyget
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Många flygresenärer känner igen känslan. Start och landning är fortfarande lite spännande, men så snart planet har nått sin marschhöjd och flyger mjukt bland molnen blir det snabbt tråkigt. Vi förklarar här i bloggartikeln vad man bäst kan göra mot lång tristess när man flyger, både för en 3-timmars flygning och för en långdistansflygning med över 12 timmars flygtid.

Hur håller du dig sysselsatt på planet?

Vad kan jag göra mot tristess på planet? Finns det några tips för långdistansflygningar? Många flygresenärer ställer sig dessa frågor. Det finns många erbjudanden. Från appar mot tristess på planet, spel för flygresor till spännande filmer och böcker som får tiden att gå fortare. Utbudet är stort. Det beror dock på ens egna intressen om de olika tipsen mot lång tristess hjälper. Många människor kan till exempel inte läsa på flygplan eftersom de får huvudvärk eller illamående av det. Andra flygresenärer har samma problem med filmer och serier och försöker sova istället. Vi har ändå sammanställt de mest populära aktiviteterna för att fördriva tiden när man flyger.

Många sätt att sysselsätta sig på

Dagens underhållningsutbud är gigantiskt och kommer väl till pass även under flygresan. Oavsett om det handlar om mobiltelefonen, surfplattan eller den klassiska TV:n på planet så finns det ett intressant medieutbud att välja mellan för att fördriva tiden. Särskilt på långdistansflygningar erbjuder många flygbolag ett stort antal av de senaste filmerna och TV-serierna, minispel och erbjudanden för ett brett spektrum av musiksmak. Med rätt film kan du enkelt fördriva några timmar. När du sakta somnar kommer en mängd olika musik i dina öron att säkerställa trevliga drömmar. Men böcker kan också hjälpa till att fördriva tiden på planet snabbare. Det kan till exempel vara spännande att läsa en reseguide om det land du ska resa till. Det går också snabbt att göra under en kortdistansflygning och ökar säkert spänningen inför den kommande semestern.

Särskilt på långdistansflygningar sitter man väldigt länge. För att få lite fysisk aktivitet finns det några avslappningsövningar som du kan göra. Å ena sidan får man igång kroppen och å andra sidan håller man sig sysselsatt på ett meningsfullt sätt. För att aktivera blodcirkulationen kan flygresenärer t.ex. stå på samma plats med båda fötterna och dra fötterna mot kroppen. Det ger en bra blodcirkulation i musklerna och kroppen. För att slappna av i axelmusklerna, som får lida mycket under flygresor, kan axlarna dras mot öronen. Tips: Även med yogaövningar som kan göras medan du sitter, går tiden snabbare när du flyger och kroppen håller sig fräsch. Övningar som framåt- eller bakåtböjning är de enklaste, eftersom de kräver lite utrymme.

Men det fungerar också klassiskt. Särskilt om du reser med flera personer. Varför inte bara ta med några spelkort och spela Skat eller Uno? Allt måste inte göras digitalt. Även spel som Tic-Tac-Toe eller Battleship behöver inget mer än ett papper och något att skriva på. Flygvärdinnorna brukar till och med dela ut dem.

Har du drabbats av överbokning, flygförsening, inställt flyg eller missad anslutning? Använd vår kompensationskalkylator för att kontrollera om du kan få kompensation för ditt problemflyg och instruera Flightright att hävda ditt anspråk bekvämt online. Kontrollera ditt flyg nu.

Här är de bästa tipsen mot tristess på planet:

 • Sova
 • Läs en bok eller reseguide
 • Titta på film eller serier
 • Lyssna på musik
 • Göra rörelseövningar som är lämpliga för flygplanet
 • Spela spel (digitala/analoga)
 • Gratis följa en flygning online (flight tracking)
 • OBS: Glöm inte de mest användbara semester- och reseprylarna.

Hur undviker jag tristess på min nästa flygresa?

Förutom tristess på planet kan väntan på flygplatsen också vara mycket stressande och lång. Särskilt om du måste vänta i timmar på ett anslutnings- eller ersättningsflyg. Därför har vi samlat de bästa tipsen mot tristess på flygplatsen här.

Flygplatser kan vara fascinerande platser. Människor från hela världen möts i några få stora byggnader och hallar. Men det är också alltid väldigt stressigt och bullrigt, olika dofter från restauranger och butiker ligger i näsan och särskilt om du är övertrött efter flygresan är allt du verkligen vill göra att lyfta. Ett bra sätt att fördriva tiden är att läsa en bok, titta på en film eller spela ett spel. Men eftersom flygresenärer inte är så begränsade när det gäller utrymme på flygplatsen, finns det ännu fler saker att göra.

Du kan till exempel shoppa i någon av de många butikerna eller äta på någon av de många internationella restaurangerna. Det brukar också finnas tillräckligt med utrymme för sport och avslappningsövningar, så att du kan vara fysiskt aktiv.

Vissa moderna flygplatser, t.ex. i Singapore eller Dubai, har till och med inrättat riktiga oaser av lugn, utrustade med parker, vattenfall och till och med simbassänger. Man har inte längre känslan av att befinna sig på en flygplats och tiden går snabbare.

Ett tips är att i förväg ta reda på vad de olika flygplatserna erbjuder för tidsfördriv och hur man hittar dit. Eftersom stora flygplatser ibland känns som en stad i staden och det kan vara en utmaning att hitta rätt.

Här är de bästa tipsen mot tristess på flygplatsen

 • Utforska butiker och restauranger
 • Sport och avslappningsövningar
 • Utforska flygplatsen
 • Leta upp lugna oaser, om sådana finns
 • Titta på film och läsa böcker
 • Spela spel (digitala/analoga)

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Vilka tips har du mot tristess på långa flygningar? Det finns naturligtvis mycket mer du kan göra på planet eller på flygplatsen. Vi hoppas att tipsen mot tristess på flygningar hjälper till att göra flygresan mer uthärdlig. Är ditt flyg överbokat, försenat eller inställt?

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen