Online incheckning – fördelar och tips - Flightright SE

Trustpilot 4.6/5 baserat på 362 omdömen

Online incheckning – fördelar och tips

Kontrollera ditt ersättningsanspråk på bara 2 minuter

Online incheckning – fördelar och tips
legal-expert

Godkänd av Oskar de Felice

Expert på flygpassagerares rättigheter

99 % framgång i domstol
På marknaden sedan 2010
Riskfritt

Alla som ger sig ut på ett flyg idag har mycket mer komfort än för några år sedan. Det beror inte på att flygstolarna är bekvämare eller för att den obligatoriska tomatjuicen smakar bättre. Snarare har det hänt mycket i närområdet, vilket vi framför allt har att tacka den pågående digitaliseringen och internet för alla. För några år sedan var man tvungen att infinna sig personligen på flygplatsen timmar före avgång för att kunna checka in. Lyckligtvis erbjuder nästan alla flygbolag nu en bekväm online-incheckning. Här kan du checka in i förväg via Internet, vilket inte bara sparar dig en irriterande kö på flygplatsen. Dessutom kommer du till din destination mindre stressad. I det följande visar vi dig de andra fördelarna med att checka in via Internet och vad du bör tänka på.

Vad betyder incheckning online?

Har du bokat flyg? Då får du förr eller senare besked om att en incheckning är möjlig. Detta har varit möjligt i ett antal år bekvämt via Internet. Men vad betyder egentligen incheckning online och vad är det som är så praktiskt med att checka in online? För att göra detta måste du först inse vad incheckningen är till för. Syftet med att checka in är att få boardingkortet. För några år sedan kunde du bara få detta på själva flygplatsen mot uppvisande av din legitimation och en bokningsbekräftelse Tack vare online-incheckning kan du nu göra detta i förväg från bekvämligheten av ditt eget hem.

Men du bör också vara uppmärksam på några saker här. Incheckning online betyder inte nödvändigtvis att du bara måste dyka upp för ombordstigning. Om du till exempel tar med dig resväskor på din resa måste du gå till bagageincheckningen i förväg. Även här kan det bli långa väntetider, varför en tidsbuffert är oerhört viktig i dessa fall. Du bör också tänka på flygsäkerhetens kontroll när du planerar rätt ankomsttid på flygplatsen. Detsamma gäller om du vill checka in atypiskt bagage. Speciellt resenärer med husdjur eller skrymmande bagage föredrar att planera en tillräcklig buffert.

Eftersom driften av incheckningsdisken på flygplatsen är förenad med extra kostnader för flygbolaget, tvingar en del av deras kunder dem nu till och med att checka in online i förväg. Eftersom i stort sett alla personer har tillgång till internet nuförtiden kan du säkert förvänta dig detta från dina kunder. Ett välkänt flygbolag som kräver incheckning via internet är till exempel Ryanair. Men om en passagerare inte har en internetaktiverad enhet är det vanligtvis möjligt att checka in på en speciell automat på flygplatsen. En stor fördel med att checka in i förväg är att du kan välja din plats. Huruvida denna reservation innebär extra kostnader beror på flygbolaget.

Fick du inte gå ombord på flygplanet trots incheckning?
Då har du rätt till ersättning för nekad ombordstigning.
Våra experter hjälper dig med detta. Beställ Flightright bekvämt online:

Hos oss kan du kontrollera dina reklamationer kostnadsfritt på två minuter. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus arvodet).

Är du också drabbad av ett flygförsenat / inställt flyg eller ett missat anslutningsflyg? Kolla flyg nu. Enkelt ✔ snabbt ✔ & utan risk ✔
  • Kortdistans (upp till 1500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 250 €
  • Medellång distans (upp till 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 400 €
  • Långdistans (över 3500 kilometer): Du har rätt till ersättning på 600 €

Enligt EU:s förordning om flygpassagerares rättigheter beräknas ersättningsbeloppet enligt flygvägen:

Korta sträckor upp till 1 500 km,medeldistanser upp till 3 500 km,långa sträckor från 3 500 km
t.ex. Stockholm – Göteborgt.ex. Stockholm – Parist.ex. Stockholm – New York
250€*400€*600€*
*Mindre provision (vanligtvis 20 till 30 % plus moms)

Hur fungerar incheckning online?

Hur fungerar incheckning online? Om du vill checka in i förväg kan du göra detta bekvämt via flygbolagets relevanta portal. Hur online-incheckningen fungerar före avgång kan ses på de flesta flygbolags hemsidor. Denna process är vanligtvis mycket lätt att göra. Nuförtiden behöver du ofta inte ens en webbläsare. Många flygbolag erbjuder också sina kunder en praktisk app. Du kan enkelt checka in med din smartphone. Om du vill checka in online bör du ha några viktiga dokument redo.

Detta inkluderar flygets bokningsnummer och passagerarnas namn. Följ sedan bara instruktionerna från leverantören. Om du lyckats checka in är det viktigt att du skriver ut boardingkorten eller åtminstone sparar dem på din mobila enhet i form av en QR-kod. Vi rekommenderar dock den klassiska utskriften. Om din smartphone råkar vara defekt har du åtminstone ett alternativ som du kan visa.

Är incheckning online gratis?

Möjligheten att checka in i förväg är ett bekvämt sätt att få boardingkort. Frågan uppstår naturligtvis om incheckning online är kostnadsfri. När passagerare använder online-incheckning avlastar det flygbolagets markpersonal. Detta säkerställer i sin tur att flygbolaget sparar pengar. Följaktligen är det knappast förvånande att flygbolagen erbjuder denna tjänst gratis. Situationen är annorlunda med ”särskilda önskemål”. Ytterligare kostnader kan tillkomma, särskilt för platsreservation vid online-incheckning.

Vad ska man tänka på när man checkar in online?

Onlineincheckning är ett bekvämt sätt att få boardingkort. Det finns dock några saker att tänka på här. Det kan ibland hända att detta inte är möjligt alls. Så är fallet med vissa paketresor eller så kallade gruppflyg. Så det är bättre att ta reda på det i förväg. Om möjligt bör du undvika att checka in online om du vill checka in skrymmande bagage eller ett husdjur. Omvänt finns det flygbolag som kräver incheckning online.

Ska du checka in online?

Onlinekontrollen är mycket bekvämare än att checka in på flygplatsen. Men om du måste checka in specialbagage som skrymmande varor eller ett husdjur bör du hellre använda den klassiska vägen.

Vad händer om jag checkar in online?

Du kommer bekvämt att få ditt boardingkort via e-post. Det är bäst att skriva ut dem i efterhand och ta dem med till flygplatsen.

När är onlinekontroll meningsfullt?

Incheckning online är mest meningsfullt om du inte vill spendera mycket tid på att vänta på flygplatsen. Särskilt personer som bara reser med handbagage kan spara mycket tid på detta sätt.

Fördelar med online-incheckning

Fler och fler passagerare använder internet för att checka in innan ett flyg. Men varför är det så? Vad är fördelen med online-incheckning? Onlineincheckning erbjuder många fördelar för flygresenärer. Många flygbolag som Eurowings erbjuder incheckning online, vilket vanligtvis är möjligt 24 timmar före avgång. Incheckning kvällen innan är också möjlig på Eurowings. Online incheckning på Eurowings är gratis och kan utföras via hemsidan eller Eurowings app.

Onlineincheckning är också möjlig med Emirates, men endast via hemsidan eller Emirates-appen. Det är viktigt att ta reda på onlinekontrollen med det bokade flygbolaget i god tid före avgång och vid behov vidta nödvändiga åtgärder. Onlineincheckning är också möjlig på Berlin-Brandenburg Airport (BER), men du bör anlända till terminal 1 eller terminal 2 i god tid för att kunna checka in vid självbetjäningsautomaterna. Det är alltid lämpligt att ta reda på online-incheckning och handläggningstiderna på flygplatsen i god tid före avgång för att undvika stress. Vi har listat fördelarna med onlinechecken åt dig.

1. Minskade väntetider på flygplatsen

Den som redan har checkat in i förväg behöver inte köa till incheckningen.

2. Mindre risk för överbokning

Genom att checka in online kan du säkra ditt personliga boardingkort och därmed en plats på planet. Detta skyddar dig i den sällsynta händelsen av en överbokning.

3. Boardingkort alltid till hands

Boardingkortet finns i digital form på din smartphone och finns därför alltid till hands.

4. Val av säte

Du kan välja önskad plats.

5. Betala vid incheckning på flygplatsen

Om du bestämmer dig för att checka in online kan du nu spara extra kostnader hos vissa flygbolag som uppstår när du checkar in på flygplatsen.

Incheckning online – finns det några nackdelar?

Att hitta nackdelar när du checkar in online är inte så lätt. Det finns trots allt knappt några nackdelar med att checka in online.En nackdel är säkert att många har dålig tidshantering och dyker upp sent på flygplatsen om de checkar in online. Detta kan känna en oönskad tidspress för vissa. Å andra sidan, om du ändå måste checka in på flygplatsen själv, kommer du vanligtvis tillräckligt tidigt och är därför överpunktlig.

Checka in på flygplatsen eller online checka in?

Checka in på flygplatsen jämfört med online-incheckning. Vilket är bättre nu? Enligt vår mening beror det på vilket flyg du tar. På en kortdistansflygning, där du bara tar med dig handbagage, sparar onlineincheckning mycket tid och är därför mycket bättre än att checka in på flygplatsen. Å andra sidan, om du måste checka in skrymmande bagage bör du använda den klassiska incheckningsmetoden på flygplatsen av säkerhetsskäl.

När måste jag vara på flygplatsen om jag checkade in online?

Även om du har checkat in online bör du följa råden från de flesta flygbolag och vara på flygplatsen minst två timmar före avgång.

Kan jag gå direkt till säkerhetskontrollen efter att ha checkat in online?

Har du med dig annat bagage utöver ditt handbagage måste du först gå till bagageincheckningen. Har du däremot bara handbagage med dig kan du gå direkt till säkerhetskontrollen.

Vad gör jag med mitt bagage när jag har checkat in online?

Du måste lämna in ditt bagage vid bagageutlämningsstället innan du går igenom säkerhetskontrollen.

Hur får jag boardingkortet när jag checkar in online?

Att inte ha något boardingkort i händerna efter att ha checkat in online är förmodligen den största skillnaden mot att checka in på flygplatsen. Men du behöver inte oroa dig för det. När du checkar in online får du ditt boardingkort på din mobiltelefon. Det är bäst att skriva ut boardingkortet efter incheckning online och ta det med dig till flygplatsen. Alternativt kan du visa QR-koden på din smartphone.

Kan jag välja platser när jag checkar in online?

Mot en tilläggsavgift kan du välja och reservera den plats du vill ha när du checkar in online.

Hur långt i förväg kan jag checka in online?

De flesta flygbolag tillåter incheckning online mellan 24 timmar och 2 timmar före avgång.

När kan jag checka in online? – Översikt över flygbolag

När kan jag checka in online? Vi har listat flygbolagen med tidsluckor.

Flygbolag
Tidigaste incheckning (När kan jag checka in online?)Checka in online
Aeroflot24 timmar före avresaAeroflot online incheckning
Air China36 timmar före avresaAir China online check in
Air France30 timmar före avresaAir France online check in
American Airlines24 timmar före avresaAmerican Airlines online check in
Austrian Airlines47 timmar före avresaAustrian Airlines online check in
British Airways24 timmar före avresaBritish Airways online check in
Condor24 timmar före avresaCondor online check in
easyJet30 timmar före avresaEasyJet online check in
Emirates48 timmar före avresaEmirates online check in
Eurowings72 timmar före avresaEurowings online check in
Germanwings72 timmar före avresaGermanwings online check in
Iberia24 timmar före avresaIberia online check in
KLM30 timmar före avresaKLM online check in
LaudaMotion48 timmar före avresaLaudaMotion online check in
Lufthansa23 timmar före avresaLufthansa online check in
Norwegian24 timmar före avresaNorwegian online check in
Ryanair24 timmar före avresaRyanair check in online
SunExpress36 timmar före avresaSunExpress online check in
Swiss23 timmar före avresaSwiss online check in
TUIfly48 timmar före avresaTuifly online check in
Turkish Airlines24 timmar före avresaTurkish airlines online check in

Trots incheckning online nekades ombordstigning!

Fick du inte gå ombord på flygplanet trots incheckning? Då har du rätt till ersättning för nekad ombordstigning. Flightrights juridiska experter hjälper dig att upprätthålla dina rättigheter.

Hur kan Flightright hjälpa dig?

Din resa är bokad men nu kommer flygbolaget i vägen för din semesterlycka? Ditt flyg är överbokat, försenat eller inställt? Ditt bagage har blivit försenat eller kommit bort?

Enligt EU:s förordning om passagerares rättigheter har passagerare rätt till ersättning vid försening, inställt flyg, överbokning eller missad anslutning. Du kan få upp till 600 euro i ersättning per person (minus framgångsprovisionen).

Tips: Flightright hjälper dig att hävda dina rättigheter som flygpassagerare! Till och med i domstol om det behövs. Hos oss kan du kontrollera dina anspråk kostnadsfritt på två minuter. Enkelt ✅ snabbt ✅ & utan risk ✅ Kolla ditt flyg nu.

Som experter på flygpassagerares rättigheter driver vi igenom din rätt till ersättning mot flygbolaget!

Flightright kämpar som den marknadsledande konsumentportalen för upprätthållande av flygpassagerares rättigheter. Vi står upp för dina rättigheter i händelse av en flygförsening, inställd flygning eller nekad ombordstigning och hänvisar till europeiska unionens förordning om flygpassagerares rättigheter 261/2004. Flightrights experter på flygpassagerares rättigheter hjälper dig också gärna med återbetalning av biljetter och återbetalning för inställda paketresor.

Rulla till toppen