Känd från:
  Tel: +46 852 506 063

Försenat eller inställt flyg under affärsresan

Affärsresor involverar oftast tajta scheman. Om ditt flyg är försenat eller tillochmed inställt är det lätt hänt att du missar ditt nästa möte och plötsligt har det noggrant planerade schemat gått i stöpet. Ytterst olägligt för alla mötesdeltagare. Men det finns ivarjefall en god nyhet: affärsresenärer är ersättningsberättigade, förutsatt att vissa villkor uppfylls. Använd vår webbaserade ersättningsräknare för att kontrollera om du har rätt till kompensation och anlita sedan Flightright för indrivandet av ditt ersättningskrav med endast ett klick.

Kompensation för försenade eller inställda flyg under affärsresan
Individen som utsätts för de olägenheter flygstörningar medför är den som har rätt till ersättningen, inte arbetsgivaren eller personen som betalade för biljetten.

När är jag ersättningsberättigad?

Om ditt flyg landar med 3 timmars försening eller mer än det planerade flyget, och omständigheterna uppfyller villkoren i EU-förordningen 261/2004, har passageraren ersättningsanspråk. Beloppet du kan vara berättigad till ligger på mellan €250 och €600. Den totala summan beror på flygningens distans - biljettens pris är irrelevant.

Hur stort är mitt ersättningsanspråk?

Ersättningsbeloppet du kan hävda från flygbolaget är baserat på flygningens distans. Samma villkor gäller om du flyger med ett lågprisflyg. Ersättningsanspråket gäller så fort förseningen är längre än 3 timmar. Här nedan ser du de olika ersättningsbeloppen baserat på distansen:

  • Kortdistans - Under 1500km - Passagerare har anspråk på €250 i ersättning
  • Mediumdistans - Mellan 1500km och 3500km - Passagerare har rätt till €400
  • Långdistans - Över 3500km - Passagerare har anspråk på €600 i ersättning

Hur ansöker jag om kompensation?

Det allra första steget är att kontrollera om du har ett giltigt ersättningsanspråk. Detta kan vara en krånglig och tidsödande process som kräver en hel del: tillgång till flygdatabaser, kunskap nog att jämföra andra liknande fall med sitt eget och koll på om EU-förordning 261/2004 kan tillämpas eller ej. Utan den rättskunskap och tekniska utrustning som krävs visar det sig ofta vara en ganska så komplicerad uppgift.

Gör det enkelt för dig själv och ansök om ersättning via Flightright istället. Fyll bara i flyginformationen i vår kostnadsfria ersättningkalkylator, se efter om du har rätt till kompensation och lämna resten till oss. Vi kan verifiera om du har ett giltigt ersättningsanspråk på bara ett par minuter.

Flightrights system analyserar hundratusentals flyg och meteorologiska datauppgifter, och kan snabbt verifiera om EU-förordningen kan tillämpas i ditt fall. Hittills har mer än 5.2 miljoner kunder använt vår tjänst. När du bestämmer dig för att anlita oss väljer du att ta stöd av ett företag som framgångsrikt har hävdat flygpassagerares rättigheter i mer än 7 år.

Kontrollera din ersättning på 2 minuter

Vi har lång erfarenhet inom flygrätt och känner till de svepskäl flygbolag använder sig av för att slippa att betala ut kompensation till sina passagerare. Flightright representerar kundens intresse och ser till att passagerare får en jämlik grund att stå på gentemot flygbolagen. Vi säkerställer att du får den ersättning du är berättigad till även om det betyder att ärendet hamnar i rätten, där vi driver igenom 99% av fall.

Varför är det så svårt att kräva mina rättigheter på egen hand?

Många flygbolag struntar i att informera sina passagerare om deras rättigheter vid flygförseningar. Att ignorera kunden helt är en vanligt förekommande taktik. Eller så erbjuder flygbolaget billiga presentkort som inte ens kommer i närheten av det belopp passagerarna egentligen har rätt till, och ser till att kunden skriver på dokument där de avsäger sina övriga rättigheter. Flygbolaget hoppas på att den drabbade passageraren inte förstår sina rättigheter fullt ut, eller ger upp i frustration efter upprepade försök att hävda sina rättigheter. Detta är något som Flightright vägrar att acceptera. Vi hjälper passagerare att få den ersättning de har rätt till och ser till att de äntligen kan göra sina röster hörda.